A może podczas bootowania należy przytrzymać jakiś klawisz od F1- F12?
Instrukcja obsługi do Huawei. Przywracanie ustawień fabrycznych strona 72
http://consumer-tkb.huawei.com/ccpgw/msa/TKB/app_0000000000011227-CcpTKBKnowOut/ctkbknowout/servlet/show/knowAttachmentServlet?knowId=pl-pl00677741
Instrukcja obsługi do Asusa. Przywracanie systemu strona 76
Dzięki wielkie! F10 już zrobione na Huawei. Natomiast co do Asusa mam nadal wątpliwości, tam jestem po prostu za dużo tych opcji, nowy build Windows 10 daje dodatkowe zmyłki w postaci tego drugiego pytania.
Co byś radził w przypadku Asusa? Na stronie 73-74 jest mnóstwo opcji i nie wiem którą wybrać. Na 72 str zaczyna się od resetowania, a trzy kolejne opisują różne metody. Zastanawiam się nad resetem czyli pierwszą od góry Reset this PC lub 3 od góry Advanced startup i potem System Restore (Przywracanie systemu), System Image Recovery (Przywracanie obrazu systemu). Co byś doradził?
Reset this PC, a później Remove everything. W instrukcji masz opisane, że ta opcja resetuje laptopa do ustawień fabrycznych.
Przyznasz chyba mimo wszystko, że
System Restore (Przywracanie systemu), System Image Recovery (Przywracanie obrazu systemu) brzmią jednak jakby miały coś wspólnego z partycją przywracania obrazu factory.
Nie przywracałem Windowsa, ale domyślam się że System Image Recovery może służyć do przywracania systemu ze wcześniej przygotowanych obrazów. Czyli coś co cię nie interesuje bo nie tworzyłeś takich. Wybierz tą pierwszą opcje.
Wybrałem pierwszą opcję i mam zniechęcający komunikat
“Ten komputer został niedawno uaktualniony do Windows 10. Jeśli zresetujesz go, nie będzie można cofnąć uaktualnienia.”
Wybierz i się nie przejmuj. Chciałeś przywrócić system, więc go zresetuje. To całe zamieszanie i tak jest moim zdaniem niepotrzebne, bo sprzedawca musi przyjąć twój towar.
Tak czy inaczej będą musieli go odesłać do serwisu, albo oddać technikowi bo przecież nikt ci nie będzie wierzył na słowo że go dobrze przygotowałeś, spakowałeś fabrycznie, a do tego nie wgrałeś wirusa
Przed ponowną sprzedażą będą sami musieli wszystko przygotować.
Myślałem, że to całe przywracanie do ustawień fabrycznych będzie usłane różami, a nie kolcami hehe
Czy wie ktoś dlaczego na tych samych buildach Windowsa występują troszkę inne zapytania systemowe o przywracanie?
Np. Tego drugiego pytania przy resetowaniu (1 opcja od góry w zakładce Odzyskiwanie) podobno nie ma, a w pierwszym jest: zachowaj pliki, usuń i trzecia opcja która nie wystąpiła u innych czyli przywróć do ustawień fabrycznych