Jak zainstalowac coolery?

po zmianie karty graficznej temperatura znacznie wzrosła na wszystkim, moja obudowa wygląda tak CASE_Opera_Pic.jpg

mam coolera na grafice na procesorze i jednego w obudowie po prawej wydmuchującego powietrze z okolicy procesora. jednak temperatura jest chyba zbyt wysoka jak na moje oko… procesor 45-60 grafa 40-80…i to po wyjęciu karty tv która blokowała dopływ powietrza do coolera grafy. zastanawiam sie nad doinstalowaniem jakiegoś coolera mam jeszcze dwa miejsca na nie, pod zasilaczem z przodu {pod lampeczkami} i po lewej bliżej grafiki… czy może ktoś potrafił by mi doradzić co tu zrobić i jak zamontować te coolery … gdzie i czy maja ciągnąć czy dmuchać? z góry dzięki za pomoc… jestem trochę laikiem w tych sprawach.

amd64 duo6400+ 4g ddr2 500 sata 8600gts+ 1024m na plytce m2a-vm asus

6400+ niestety ma tendencje do mocnego nagrzewania się, twoje temp. raczej mieszczą się w normach.

Karta graficzna jest z chłodzeniem pasywnym czy ma zamontowany jakiś wiatraczek? Jeżeli opcja nr 1 to wszystko jest ok, jeżeli opcja nr 2 to mogło by być lepiej :slight_smile:

Jeżeli chcesz dokupić coolery, to po prostu przemyśl ich zamontowanie w taki sposób aby przez obudowę przepływało jak najwięcej chłodnego powietrza z zewnątrz i by mogło w prosty sposób zostać odprowadzone na zewnątrz. Ciężko jest podać precyzyjną odpowiedź na twoje pytanie, więc musisz pomyśleć trochę sam :slight_smile: