Witam,
Użyj recovery
jak zrootować przez recovery i jak wgrać w ten sposób karnel?
czyli najpierw wyjąć z paczki z CM12.1 plik boot.img, flashbootować go i dopiero potem wejść w recovery i zainstalować cm? bez karnela itp?
ciągle pokazuje że nie mam roota…
Zanim to zrobisz musisz odblokować bootloader. Do czego istrukcje już podałem. Na 80% jest to też powód podanych przez ciebie błędów.
tylko że ja mam odblokowany bootloader
czyli pobieraz zip z pierwszego linku i instalujesz go przez recvery. Oczywiście jeśli masz zainstalowane custom recovery bo to orginalne może sypac błędami. Nie zapomnij też o wyczyszczenie danych użytkownika i pamięci podręcznej aplikacji przed zainstalowaniem danego zip’a. Wszystko co trzeba zrobisz z poziomu recovery.
zrobiłem jak napisałeś i gdy na końcu daję reboot system to jest tylko czarny ekran…
hmm… wychodzi na to że musisz ręcznie zainstalować boot.img przez adb
a powiesz mi jak to zrobić?
Druga metoda z tego linku. Mam nadzieje że to pomoże ponieważ nie chce mi się samemu wszystkiego tłumaczyć
niestety problem goni problem, link w linku który podałeś (ten do pobrania paczki fastboot) nie działa więc pobrałem coś na własną rękę, nigdzie nie mogę znaleźć tego folderu fastboot a jakby tego było mało to podobno na win xp cała procedura wygląda inaczej niż poradniku…
A przez flashtool nie chce się zainstalować? Nigdy nie korzystałem z adb więc bardzo ciężko będzie mi pomóc z jego instalacją
przez flashtool wywala błąd że nie mam roota, przez QuikIMG tak samo a mam normalnie ikonkę supersu i wszystkie akpi na fonie normalnie roota wykrywają, jak wchodzę w service info to jest bootloader unloked :yes, nie wiem co jest grane
Zainstaluj android SDK/ADB według tego poradnika następnie zainstaluj boot.img zgodnie z tym poradnikiem. Nic lepszego już chyba nie znajdę…
dzięki wielkie, działa okazało się że miałem jednak zablokowany bootloader
Mówiłem że jednak coś jest nie tak z tym bootloaderem. W każdym razie cieszę się że wszystko działa i że moja pomoc się przydała