Jak mam zainstalować grę (program) na zabezpieczonym laptopie, administratorem jest mój tata (chce zaintalować GTA SA)
POMOCY
Jak mam zainstalować grę (program) na zabezpieczonym laptopie, administratorem jest mój tata (chce zaintalować GTA SA)
POMOCY
zapytaj się tate o hasło
NIe chce mi powiedzieć :? :?
Możesz to zrobić z pomocą innego komputera (np. kolegi) u którego zainstalujesz GTA SA i skopijesz cały katalog w którym jest zainstalowana gra do siebie na komputer, lub na pytkę i dopiero na komputer. Katalog będzie miał koło 5 GB więc najpierw będziesz musiał go spakować w przypadku kopiowania na DVD.
GTA SA działa w ten sposób, bez żadnych dodatkowych wpisów w rejestrze, katalogów, płytek itp. sam kiedyś testowałem. Jedyny katalog tworzony automatycznie później przez gre to savy gry znajdujące się w moich dokumentach.
Ten sposób zadziała, niemając praw konta administratora.
Inna sprawa że możesz wejść na konto administratora z trybu awaryjnego (F8 przy uruchamianiu), nadać sobie prawa administratora, i zainstalować GTA SA. Później jeżeli nie chcesz mieć uprawnień adiministatora również możesz je zmienić w trybie awaryjnym na konto z ograniczeniami. W trybie awaryjnym możesz wejść na konto administratora “administrator” jeżeli istnieje takie w systemie (domyślnie tak jest chyba że windows był modyfikowany).
Pozdrawiam
zdobądź hasło programem
A jaki to program ??? (Dzięki Frank spróbuje tymi sposobami Z GÓRY DZIĘKI )
odpalasz konsole
wpisujesz
at hh:mm /interactive cmd.exe
wciskasz ctrl+alt+del, zamykasz explorer.exe znika ci wszystko z pulpitu razem z paskiem start czekasz 1-2 minutki, pojawia się konsola wpisujesz
explorer.exe
uruchamia ci się “nowy” pulpit na uprawnieniach wyżej niż administrator- bo SYSTEM
oczywiscie HH:MM zastępujesz godziną i minutą w której ma sie pojawic konsola - wiec np na 1-2 minuty od aktualnego czasu w przód
Sorry, ale jestem bardzo mało kumaty, no i się pytam jaką konsolę mam odpalić i gdzie to wpisać ???
:?
start—>uruchom a potem odpalasz menedzer zadań
Kumam wielkie dzięki dla wszystkich co mi doradzili, bo to jest dla mnie bardzo ważne POZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH