Nie mam pojęcia jak zainstalować mikrofon w Vista. Przy wybraniu mikrofonu ( w urządzeniach do nagrywania ) i kliknięciu konfiguruj automatycznie wyświetla mi się okno, gdzie jest link do Microsoftu. Tam linki też nie działają. Nie wiem co mam robić. . Posiadam vista home premium.
Dziwne, ja posiadam Viste HP i bez żadnej instalacji mogę się cieszyć ze sprawnego mikrofonu i korzystać np. ze skype’a
właśnie mi też mikrofon nie działa chciaż jest nowy
tomekdkm , a od kiedy trzeba instalować mikrofony w Windowsie Vista ? Wystarczy wpiąć do odpowiedniego gniazda i powinno chodzić
Jeżeli nie działa to wgraj sterownik od karty dźwiękowej! a jeżeli mowa o wbudowanym mikrofonie np. przy kamerce to potrzebny jest sterownik od kamerki
pozdrawiam
lukaas , zrób screenshota to będziemy dokładniej wiedzieli o czym mowa
pozdrawiam
Mam PL oryginalną Viste
własnie takie coś się pojawia
Ale to są ustawienia “Speach Racognition” a ty chcesz stawić mikrofon :!: … Aby to zrobić wejdź w Panel Sterowania --> dźwięk --> zakładka nagrywanie --> zaznacz mikrofon --> właściwości --> Sprawdź czy w używanie sprzętu (device usage) jest włączone
pozdrawiam
Mam tak i nic…
myślę, myślę ale nic (aktualnie) innego nie mogę wymyślić
mam ten sam problem
nie wiem gdzie jest ten device usage
pomocy!!
W dniu 17.07.2008 , o godzinie 12:35 został dopisany post przez Rikkuu
Nie mozliwe żeby u jednych działało a u drugich nie
te linki juz dawno widziłam one nie dotycza wgrywania mikrofonu do visty tylko jak mozna sterować komputer przez polecenia głosowe!
No wybacz ale pierwszy dotyczy Twego problemu.
no sory ale pierwszy mówi jak wyłaczyc mikrofon czytaj uwaznie!
No widzisz, nie potrafisz logicznie myśleć ? Jeżeli masz podane jak go wyłączyć to… resztę dokończ sam.