Jak zainstalować plik firefox-65.0.1.tar.bz2 [TEMAT DO ZAMKNIĘCIA]

Witam to znowu ja przepraszam że was tak męcze tym moim szmelcem ale mam sprawe.
Wróciłem na Lubuntu 18.04 bo Lubuntu 18.10 LTS cioł jak cholera i nie dało sie nic zrobić ale do rzeczy.
Mam pewien problem, sprawe ponieważ w FireFox wyskakuje mi co chwile że mam zrobić update do wersji 65.0.1 pobrałem tą wersje ale ona jest w archiwum firefox-65.0.1.tar.bz2 rozpakowałem to i nie wiem co dalej pomoże ktoś?
Obecna moja wersja FireFox 59.0.2
I jeszcze raz sory że was męcze takimi błachymi sprawami :smiley:

A nie lepiej pobrać pakiet deb. i po prostu zainstalować.

A nie lepiej zainstalować z repo?

2 polubienia

Tylko że nie wiem czy na stronie FireFox jest coś takiego

Jak ? Bo jak widziałeś z moich popszednich tematów ja kompletnie się nie znam :smiley:

Obecny który pobrałeś wydaje mi się jest na archlinux.

to jest coś takiego

Masz tam pewnie narzędzie takie jak Synaptic. To menedżer pakietów, “sklep”. Uruchamiasz, szukasz pakietu (programu), klikasz “zainstaluj” i gotowe.

Może to też być coś na kształt “Dodaj/Usuń programy”. Nie znam Lubuntu, więc strzelam nazwami. Ale powinieneś sobie poradzić.

mam coś takiego

Tam wpisz czego szukasz, później klikasz Apply gdy znajdziesz pakiet i go zaznaczysz.

Niekoniecznie - takie daje “Moz://a” dla chętnych w ręczne zabawy:

obraz

obraz

Chcesz powiedzieć że to pakiet na Windows?

Nie…, chcę powiedzieć, że “uniwersalny” pod dystrybucje Linuksa…

1 polubienie

robie coś takiego

Jak nie ma dzisiaj aktualizacji to sprawdź jutro lub śledź na stronie Archa:

https://www.archlinux.org/packages/extra/x86_64/firefox/ - niby już powinieneś mieć wydanie poprawkowe 65.0.1 możliwe do zainstalowania (od 2 tygodni udostępnione).

1 polubienie

Ale o kim teraz mówisz?

Chyba do kogo…?

Koledzy popłynęli… :wink:

1 polubienie

Dobra

Ale chodziło mi o to że on zmienia temat na ArchLinux :smiley: