Jak zainstalować system windows xp na windows 7 starter

Mam pytanie czy mógł by mi ktoś pomóc bo kupiłem asusa Eee PC 1001HA i jest w nim system windows 7 starter ale gry się zacinają chodź wymagania spełnia i zamula czy jest możliwość wgrania drugiego systemu i jaki jest lepszy windows xp czy linux proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny pozdrawiam :frowning:

Jaka to gra? Zresztą jakaby nie była (nie mówie o gierkach biurowych) 1GB na pkładzie to się nie dziw, że zacina, jak sam system zżera ze 700mb. Po drugie kiepściutka integra. Ale to jest netbook i jak sama nazwa wskazuje, że jest do internetu. Do gier 3D (nie licząc biurowych) to to się w ogóle nie nadaje.

Czy jest możliwość wgrania XP? teoretycznie tak. Ale sprawdź czy są sterowniki pod xp dla tej maliznoty. I o ile się nie mylę (moge się mylić) netboki nie mają napędu dvd, więc musisz z pendriva instalować xp.

Ale wszystkie magania spełniają tylko windows nie jest dobry na need for speed undegrand itp a jak to sprawdzić te sterowniki albo czy też da się wgrać linuxa bo włąśnie nie wiem któego wybrać?? :frowning:

Linux nie jest do gier, tzn da się sporo gier uruchomić ale wymaga to kombinowania z ustawieniami wine, dla gracza znacznie lepszy będzie win, w tym przypdaku xp.

Chociaż z drugiej strony, do internetu linux będzie lepszy od tego win7 starter.

kto Ci takich głupot naopowiadał? Przecież gry sa robione głównie pod windwsa a nie pod linuxa a juz na pewno NFS z 2003 roku. Na pudełku na pewno jest napisane, że gra jest dedykowana pod windows 98, xp, viste (o ile była wtedy)

Jeśli nie masz pojęcia o komputerach, to nie polecam linuxa. tam nie będziesz instalował za pomocą 2xkliknięcia. Tym bardzien nie uruchomisz NFS chyba, że z wine, ale to jest loteria i tym bardziej się nie połapiesz. Sądząc po Twoich postach, drogi Panie daruj sobie linuxa, bo przy tym systemie pasuje mieć jako takie pojęcie, a skoro nawet sterów nie wiesz gdzie szukać…Po raz kolejny powtórzę. Netbook to nie komputer do gier. Co z tego, że przejdziesz na lunuxa, niby ma mniejsze wymagania, ale nawet nie będziesz umiał zainstalować gry.

Ale żeby mieć jako takie pojęcie to chyba wypada najpierw przetestować, a co do nfsa to fakt że na linuxie raczej nie pójdzie.

to jak sprawdzić sterowniki w tm komputerze mozesz udzielić mi informacji/?? :frowning:

oj kolego i Ty chcesz instalować linuxa i jeszcze z pendraiva? Ciemno to widzę. klikasz na mój komputer prawym–>właściwości–>manager urządzeń i masz wsio podane. Najpotrzebniejsze to stery do karty wifi czy sieciowej.

tak, zgadza się, najlepiej się uczyć na własnych błędach, ale kolega musi mieć jeden pendrive 8GB na instalke windowsa 7 i drugi na linuxa, bo netbook nie ma napędu dvd. Poza tym, to może się okazać trudniejsze niz się wydaje dla początkującego.

To jak mam zainstalować windowsa xp żeby były oba windowsy??

Poczekaj więc na to: http://www.ubucentrum.net/2011/03/ignit … nuksa.html

oj wymagania pewnie przerosną tego netboka skoro gra jest z 2011r.

Jak masz zainstalować win7 i xp? Musisz podzielić dysk na partycję i na każdej osobno zainstalować. i znowu utrudnienie bo nie masz napędu dvd. No i najpierw musisz instalować xp a potem na niego windows 7.

pawelek199210 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

… i będziesz potrzebował dwa pendrajwy - jeden na XP, drugi na 7 i przed formatem utórz sobie instalkę z 7, bo to wymaga wykorzystania cmd i potrzebny jest do tego zainstalowany już Windwos 7, bo na innym nie dasz radsy przekopiować bootloadera na pena a co za tym idzie nie zabootujesz instalatora 7… Jak skopiować istalator XP I 7 na pena znajdziesz przez google.

Witam,

Komplikujesz życie sobie, strasznie. Nawet jeżeli uda Ci się zainstalować XP to NFS i tak może ciąć, bo to jest stara i mało wydajna architektura procka a karta graficzna jest godna pożałowania. Jeżeli kupowałeś kompa z myślą, że na nim będziesz grał w takie tytuły to trzeba było brać Toshibę NB550D, która ma dwurdzeniowy procesor i dużo, dużo wydajniejszą kartę graficzną. Jak ten netbook Ci tak bardzo tnie to rozszerz sobie RAM do 2GB i będzie działał szybciej.

Pozdrawiam

Xemidra