Witam,czy może mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić? Wiem,że trzeba włączyć boot menu,ale nie wiem jak
Mój laptop to lenovo z51-70. Windows 7 jest na płycie.
Wejdź do biosu i wybierz zakładkę boot, zmień kolejność bootowania. Jako pierwszy ustaw DVD lub usb (zależnie z czego chces instalować ), zapisz zmiany naciskając F10. Po uruchomieniu instalatora wybierz - instalacja niestandardowa i postępuj zgodnie z instrukcjami
nie mam tam nic o DVD,napiszę Ci po kolei jak tam jest,bo zdjęcie za duże jest.
Boot mode [UEFI]
USB BOOT [ENABLED]
PXE BOOT to LAN [ENABLED]
EFI
windows boot menager (st1000lm014-sshd-8gb)
EFI PXE NETWORK
Na czym masz instalkę windows’a ? usb czy dvd ?
Z reguły przy starcie klawisz F12 i masz wybór napędów, płyta włożona w napędzie i uruchom z napędu.
na dvd
Jak dalej nie będzie chciał instalować lub instalator W7 nie będzie widział dysku, UEFI zamienisz na legacy zapiszesz bios Save i instalujesz ponownie.
tak jak na filmiku mam zrobic? Pan na filmiku w legacy ma kilka opcji a ja zero
Wystarczy, że to zmienisz na legacy, Save i próba instalacji.
Jak się zgubisz, wrzuć zdjęcia tych opcji z biosu.
zmieniłem to,zapisałem i co dalej?
Klawisz F12 przy starcie i wybór napędów, wkładasz płytę do napędu z systemem W7 i uruchamiasz z niego.
mam tam kilka opcji,ale zdjecia nie wysle bo za duze jest
WINDOWS BOOT MANAGER
SATA ODD
SATA HDD
NETWORK BOOT
Nie komplikuj sobie życia, tylko czytaj i instaluj.
instalacja działa,ale czy będzie działać wszystko dowiemy się niedługo.
Dziękuję Ci bardzo serdecznie!
mam 7 partycji i na żadnej nie mogę zainstalować
Dane masz zgrane???
Jak tak, najpierw usuń stare partycje instalatorem W7 (opcje zaawansowane) dysk ma być jak nowy, ponownie załóż np: dwie i od razu sformatuj i instaluj W7 pod partycją systemową 100 MB.
Dziękuje jeszcze raz
System się zainstalował, ale nie mogę się połączyć z internetem. Wiesz może o co z tym chodzi? Mogę jedynie korzystać z wifi przez kabel usb. Nie wyszukuje mi żadnej sieci wifi.
dzięki,zapomniałem kompletnie o sterownikach