Jak zainwestować 4 tys. zł?

Przede wszystkim nie da się “zainwestować” w remont, albo jakiś sprzęt do domu - to jest zwykłe wydawanie pieniędzy, być może ktoś się ucieszy, ale pieniądze będą już wydane :slight_smile:

Druga sprawa, powierzanie swoich pieniędzy nalokacie, czy koncie oszczędnościowym, lub polisie - to zazwyczaj już inwestycja, ale przynosząca skromne zyski.

Oczywiście bez wstępnej wiedzy, nie powinno się mierzyć wyżej :stuck_out_tongue: Ale istnieje jeszcze coś takiego jak forex, czy też można inwestować w kruszce, itd :slight_smile:

W firmie Alpen Gold? :wink:

BTW tys. a nie tyś (bo mowa jest o tysiącach, a nie tyśącach)

4 tys troche malo :slight_smile: wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem beda fundusze. Jakbys szukal dobrej oferty http://cf.pieniadz.pl/funduszeinwestycyjne/ maja wybrane z internetu najlepsze deale.

w czekolade? :wink:

Ja bym tą kwotę rozbił na kilka mniejszych i “próbował” inwestować, pomnażać, wyznaczał sobie cele na miesiąc, kwartał, rok.

Najlepsza inwestycja to nieruchomości i grunty. Poszukaj w jakichś malutkich miejscowościach w okolicy czy kto nie sprzeda kawałeczka ziemi za te 4k. Uwierz mi że nie ma nic lepszego !!