Jak zamienić router w acess point

Z wyłączeniem serwera DHCP będzie większy problem, próbowałem przez pustą kartę przeglądarki i ip, ale nie wiem jak go tam wyłączyć.

Podłącz go póki co do komputera bezpośrednio.

Jak się zalogować? Adres 192.168.1.1, login i hasło: admin

W zakładce LAN wyłączasz serwer DHCP, przed jego wyłączeniem skonfiguruj sobie Wi-Fi tak jak ma być, bo inaczej będziesz go potem znów musiał odłączać od drugiego routera i podłączać do komputera, chyba że ustawisz mu adres w tej samej podsieci co Livebox.

Mam jeszcze jedno pytanie: czy do tego co chciałem zrobić na początku nada się wzmacniacz WiFi z wejściem Ethernet?

Jeśli dokoder nie ma WiFi, to wzmacniacz do niczego Ci się nie przyda. Ty potrzebujesz albo kartę sieciową WiFi kompatybilną z dekoderem (mało prawdodpobne lub kosztowne rozwiązanie), albo AP, działający jako klient.

Zgadzam się z tobą , ale widziałem wzmacniacz WiFi, który mógł podawać internet dalej za pomocą kabla Ethernet, a wzmacniacz WiFi łączy się przecież z routerem głównym bezprzewodowo, więc chyba może być pomocny.

Pokaż ten wzmacniacz, zobaczymy czy się nada.

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/29906/zyxel-wre2205-wzmacniacz-wi-fi-660.jpeg

Ten się chyba nada

Chodziło mi o specyfikację, ale mniejsza o to. Mam takie pytanie, jeśli dekoder nie ma wifi i jeśli nie podłączysz do dekodera karty sieci wifi, to jaki masz pożytek z tego wzmacniacza?

Mogę wzmacniacz połączyć z dekoderem kablem Ethernet- według tego co wyczytałem.

Ale takie połączenie spełnia takie zadanie, ze wzmacniacz przekazuje sygnał który otrzymuje kablem dalej, a nie odwrotnie. Jeśli odbiera sygnał przez radio i przekazuje kablem to jest Access pointem pracującym w trybie klienta, a o takim czymś mówi Roobal.

A czy ten wzmacniacz może pracować jako Access Point w trybie klienta?

Widzę, że nie rozumiesz pewnej rzeczy. Nie po to urządzenia nazywa się access pointem, range extenderem (wzmacniacz), routerem, switchem, aby służyły do tego samego. Po to nazywa się je inaczej, aby odróżnić ich funkcjonalność i zastosowanie. Nie, na tym wzmacniaczu nie zrobisz AP Clienta.

To tak jakbyś pytał czy ze skutera zrobisz motocykl.

Mam pytanie czy do tego co chciałem zrobić na początku nada się TP-LINK TL-WR702N, który ponoć potrafi pracować w trybie mostu i klienta

Na tym już prędzej coś zdziałasz, niż na tym wzmacniaczu.

A nie orientuje się ktoś czasem ile kosztują karty sieciowe wifi plug in all?