Jak zamknąć opcje programisty w systemie Android?

Witam. Na systemie Android 4.4.4 niechcąco włączyłem opcje programisty. Dotychczas jedyną zmianą jest efekt podczas otwierania aplikacji, którego nie było. Obawiam się, że później może zacząć dziać się coś gorszego. Przesunięcie suwaka tylko przyciemniło te opcje, ale ja chcę, aby one całkiem zniknęły. Próbowałem skasować dane aplikacji Ustawienia, lecz nie mogę tego zrobić, bo przyciski są nieaktywne, jak sądzę, dlatego, że jest to apka systemowa.

Nic się nie stanie jak będzie nieaktywne. Chyba że przeszkadza Ci to wizualnie … ogólnie ikonka powinna zniknąć w opcjach … jeśli nie znika, wykonaj reset do ustawień fabrycznych to zniknie.

2 polubienia

Jestem w stanie się do tego przyzwyczaić, a skoro obędzie się bez konsekwencji, to zostawię to w spokoju. Dziękuję za odpowiedź.

Opcjonalnie można przeczyścić pamięć aplikacji “Ustawienia”, tyle że np. na Android 7 od LG mogę aplikacji najwyżej wyczyścić pamięć podręczną i to nic nie daje.

Dodatkowo pewnie wymaga przywrócenia domyślnych ustawień opcji deweloperskich / wyłączenia ich - więc jak zmieniłeś animacje to wrócą do tych mniej znośnych dla Ciebie.

ustawienia > opcja programistyczne > off

ps tak, to przywróci opcje tam do domyślnych wartości

1 polubienie

Ale nie na każdym telefonie to ukryje opcje dodatkowo w ustawieniach np. mój LG tylko twardym resetem usunę z menu a rootowania chyba na niego sprawnego nie ma.

zrestartuj telefon poprostu lel

Nie mogę przeczyścić pamięci Ustawień, bo wszelkie opcje są przyciemnione. Pewnie Android zatrzega sobie czyszczenia pamięci aplikacji systemowych. Pamięć podręczną także próbowałem czyścić, ale to nie przyniosło skutku. Nie przypominam sobie, żebym coś zmieniał w tych ustawieniach, więc chyba dotknąłem coś przypadkiem, i nie wiem, jak to odwrócić.

1 polubienie

Przesunięcie suwaka nie zmienia wartości tych opcji.

7 razy stuknąć w kompilacje Androida jak po 3 informuje jeszcze 4 kliknięcia i zostaniesz “programistom” - no to miałeś niezłe szczęście w klikaniu.

Jak na razie nie jest to tak wielki problem, by przywracać ustawienia fabryczne. Nie mam ochoty instalować apek od nowa i przenosić dane na inne nośniki, przywracać je z powrotem.

1 polubienie

Zmienia w Samsungu / Huawei / HTC.

Rzeczywiście, przed chwilą właczyłem te opcje, zaznaczyłem coś, a po wyłączeniu opcja odznaczyła się.

Jak ukryć opcje programistyczne w smartfonie w lg k 10 nie da się ukryć jest opcja ustawienia zawansowane i jest suwak czy jak się przesunie to czy się opcje programisty się wyłączą
bez ustawień fabrycznych