Jak zapisać swoją pracę w Virtual Dub bez konwentrowania?

Siema, jak zapisać swoją pracę w Virtual Dub? Chodzi mi o coś w stylu zapisz projekt w WMM.

chyba możesz użyć opcji “save job” choć 100% pewności nie mam, gdyż z tego nie korzystałem.

Nie, to nie to. A jakbym zapisywał pliki do avi i bym otwierał i zapisywał kilka razy w programie to by stracił film na jakości?

VirtualDub zapisuje w AVI ale baz kompresji, czyli nie tracisz na jakości. Tylko że film 30 min ma 10GB :slight_smile:

Ok no to dzięki. Zawsze można przecież skompresować;)

jeśli ustawisz bez kompresji to będzie bez kompresji,

możesz też ustawić direct streem copy to “przekopiuje dane video tak jak są”

a możesz kompresować video - najpewniej stracisz na jakości, choć możliwa jest niewielka strata jakości na korzyść znacznego zmniejszenia rozmiaru (tak jak wszystkie dvdripy)

tak na marginesie - warto zapoznać się z VirtualDub’em, ze względu na to, że ma on ogromne możliwości konfiguracyjne, których nie znajdziesz w jakichś “avi konwerterach, czy format faktorach”

Nie zapominaj że możesz zastosować bezstratny kodek wideo, np. HuffYUV, Lagarith albo MLC.

Zapisane pliki będą wówczas kilkukrotnie mniejsze niż przy nieskompresowanym wideo.

niestety nie w pełni obsługuje mp4 i akurat nim nie da się uciąć częśc pliku i zapisać jako “direct stream copy” czyli bez konwertowania.