mam 40 level i chciałbym kupić sobie wreszcie mounta 60% jednak nie mam takiej sumy pieniędzy. Co więc zrobić żeby tyle kasy zarobić ?
Najlepiej zarabia się na aukcjach. Ja swoją postacią miałem ponad 60g na lvlu 35. Można też dobrać dochodowe profesje: mining+herbalism i sprzedawać materiały (zioła i sztabki) innym graczom.
Pozdrawiam
ja mam profesje alchemy + herbalism ale raczej sprzedajac potiony w AH duzo nie zarobie, itemy też. Gold słabo stoi na moim “serwerze”. Mysle ze rozumiesz o co chodzi ^^
Rób questy, za które jest kasa, tak długo aż uzbierasz wymaganą sumkę 8) . Możesz też kupić gold na allegro tylko czy jest sens? ;]
BTW. Zawsze możesz zmienić profesję
BTW2. Możesz też zapytać wujka Google wow gold farm guides
Złe połączenie lepiej Min + BS sam tak mam i dziennie zarabiam po 500 golda
2 profesje zbieracze =>2x więcej surowców => dla: alchemików, kowali, inżynierów, jubilerów, takich zawsze pełno i zawsze chętnie kupują, przynajmniej na Auchindounie
To że zarabiasz 500g dziennie czy 10g tygodniowo zależy od ekonomii serwera, wprawy no i oczywiście lvlu ;]
nie zarobisz 500g w jeden dzień na 40lv choćbyś grał 24/24 (no chyba że mówimy o privie )
No własnie na oficjalnych serwerach a szczególnie starych realmach jak np. Arthas jest taka inflacja że za byle itemek placi sie 400 golda… na privach za 400 golda to mozna GMa przekupić :lol:
Mówimy o privie ?
W takim razie szybkie run’y po instancjach.
Tak można się dobrze dorobić.
Ale jest jeszcze jedna świetna metoda, która w 1 dzień może Ci dać nawet koło 100G.
Mianowicie skrzynki.
Jeśli grasz po stronie Alliance, to skrzynki są w Wetlands, koło statków z duchami.
Jeśli grasz po stronie Hordy, to skrzynki są w Stonetalone Mountains w tym spalonym lesie.
Niekiedy spadną Ci nawet świetne itemy, których nie będzie nawet chciał sprzedawać.
To są skrzynki takie dla wszystkich czy dla lockpicking u rogala?
Zależy jeszcze jaką klasą grasz.
Ja gram warriorem i mam Mining i blacksmith i bardzo dochodowe są to profesje. Np za 20 adamite ore można zarobić 25 g =) czyli całkiem nieźle .
(na moim serwerze ofc)
xqwzts te skrzynki są dla wszystkich.
Rogal ma swoje miejsca osobne gdzie podbija sobie lockpick.
Idź tam jak mówię i opróżniaj ZAWSZE skrzynki do końca.
Nie zostawiaj nigdy w nich itemów bo potem skrzynka strasznie długo się respi, co przy zarabianiu bardzo przeszkadza.
Ja na mounta biegając po Wetlands zarobiłem w niecałą godzine.
Oczywiście miałem już trochę kasy, zrobiłem pare rundek i kaski przybywa na prawdę szybko.
Wg mnie bawienie się w wystawianie na AH itemów czy materiałów nie ma sensu. Tym bardziej na privach. Może na globalu to ma sens, bo tam dziennie tysiące ludzi zagląda to ktoś na pewno kupi, a na privie zajrzy tam może z parenaście osób z czego kilku z nich nawet nie wie do czego to służy.
Ja kupuje na bardzo rzadko. Jedynie bagi albo jak jest jakaś dobra broń.
Tak to wszystko sam zbieram sobie.
A te skrzynki to sa na statkach czy musze szukac w poblizu
Ja mam 47 lvl, z pieniędzmi na mounta nie miałem problemu, sprzęt zawsze staram się kupować najlepszy, a sposób na kasę? Mining i handel surowcami które wykopie, czasami jak jest coś tanio na AH to wykupuję wszystko, czekam trochę i sprzedaję 2 x drożej, trochę kasy z itemków z instansów jest. W tej chwili mam trochę ponad 700g., ale to dlatego że od jakiegoś czasu nie bardzo mam czas na granie.
Ogólnie z pieniędzmi nigdy problemu nie miałem.