Witam mam pytanie tyczące się paska startu systemowego.Czy można go całkowicie wyeliminować? czy tylko poprzez auto-ukrywanie?.Chciałbym zastąpić pasek startu Visty paskiem programu RocketDock.Dodatkowo mam jeszcze dwa pytania:
-Czy da się zrobić tak żeby pojawiło się na pasku RocketDock “start” żeby było jak w systemowym?,czyli po wciśnięciu wyświetlają mi się elementy takie jak programy,dokumenty,uruchom itp.
-Czy da się przenieść też ikonki zasilania bateryjnego,antyvirusa,wi-fi,zegara?
Na pasek RocketDock przeniesiesz dowolną ikonę albo skrót do programu.Wystarczy kilknąć na pasku Rocketdock ppm i wybrać Dodaj element -> Plik.
Najlepiej zrobić coś takiego.Kliknąć na pulpicie ppm i wybrać Rozmieść ikony według -> Pokaż ikony pulpitu. Ikony się wyłączą i pulpit będzie wyglądał czysto.Pasek start możesz zostawić tak dla wyglądu a na górze ekranu ustawić sobie RocketDock.Ja zastowsowałem takie rozwiązanie na moim komputerze i bardzo mi się podoba.
Na klawie masz “PrtScren” klikasz go i masz “zdjęcie”,następnie otwierasz je w Paint,zapisujesz i wrzucasz na jakiś darmowy hosting np.jeżeli chcesz po polsku to fotosik.pl.W poście dajesz link do zrzutu.