Jak zerwać umowę z TPSA?

Witam!

Nie wiedziałem gdzie to umieścić, więc jeżeli w złej kategorii to jest to przepraszam. Ale przechodzę do sprawy. Otóz w mojej spółdzielni jest bardzo korzystna oferta na internet, ale teraz akurat korzystam z neo+. Umowa wygasa 29 września, z neo korzystam 4 miesiące. Bardzo chcialbym zerwać umowę z TPSA ponieważ dierżawiąc internet od spółdzielni zaoszczędzam miesięcznie 32zł a do tego mam wyższy transfer . Tu pojawia się moje pytanie, jak mogę zerwać umowę z TPSA ponoszac tego jak najmniejsze koszty. Szukałem o tym dużo i nic konkretnego nie znalazłem (może źle szukałem:P). Proszę o szybką odpowiedź

Pozdrawiam

Zajdź do salonu TP i spytaj.

Albo zadzoń na błękitną linię albo na infolinię neostrady i spytaj. Tam napewno otrzymasz konkretną odpowiedź :roll:

tak jak Ci poradział adam9870 tylko dodam ze zerwanie umowy kosztuje chyba około 400zł:(( ale nie jestem pewny …

słyszałem że oni mogą nieźle pomącić;d jakieś inne propozycje ? dodam jeszcze że od czasu do czasu rozłącza mi neo+, czy to może być dobry powód na wypwiedzenie umowy ?

U prawie każdego użytkownika neo tak jest. TP ma prawdopodobnie przeciążenie serwera i tak się dzieje, może to też być wina długości twojego kabla telefonicznego (niektorzy jak zmienią na krotszy to mają mniej rozączeń).

Wątpie aby to był dobry powód. Raczej będziesz musiał zapłacić :?

w cenniku znalazłem taki zapis:

za każdy pełny okres rozliczeniowy korzystania przez Abonenta z Usługi, przed terminem wypowiedzenia Umowy

odnosiło się to do opłaty za zerwanie umowy, czyli 40zł. Teraz nie jestem pewnien czy kwota ta będzie mnożona przez ilość miesięcy użytkowania neo czy ilości miesięcy pozostałych do końca umowy.

Jak ja zrywałem umowe z “telekompromitacją” musiałem zaplacić 123 zł… i oddać urządzenie ( w tamtym przypadku był to modem )…

czyli korzystasz 4 miesiące, zapłacisz 4x40 zł czyli 160zł :slight_smile: Ale zapłacisz 200zł bo musisz napisać rezygnację z usług z 30-dniowym wyprzedzeniem!

A tepsa zastrzega sobie zrywanie połączenia w regulaminie &7. pkt2 !!

Przenoszę do Na Luzie

ok. czyli co nieco już wiem. a czy nie wie ktoś może o czymś takim że można zerwać umowę bez dodatkowych kosztów ? słyszałem od kogoś że miała wejsc taka ustawa, ale kolega który mi to mówił też nie był pewnien tak więc pytam tutaj. I jeszcze jedno czy tpsa może te 200 zl rozłożyć w ratach bo chciałbym odczuć jak najmniej zmianę łącza na inne, bo później to już czyste oszczędzanie

Hm, a nie sądzisz, że TP po to uruchomiła infolinię, żeby tam pytać o takie sprawy?

Infolinia Neostrada: 0 800 102 102

BlueLine: 9393

potrzebne jest więcej szczegółów:

1. dokładnie jaka neo: NEo TP czy NEo PLUS

2. umowa na jaki okres

3. w jakiej promocji wzięta

po odp. na te pytania podam koszt i jak zminimalizować lub może skorzystac z czegos lepsiejszego

Każdy by chciał bez kosztów… ale w takim razie po co komu by były umowy ? :stuck_out_tongue: Zobacz u siebie na umowie czy nie masz wyszczególnionej kwoty do zapłaty (powinno być) jeżeli nie ma (choć w to wątpie) … to możesz się pogadać o zerwaniu umowy bez dodatkowych kosztów… ale nie wierze że TP nie wpisało tobie do umowy klauzuli kiedy i w jakich okolicznościch może zostać zerwana umowa :slight_smile:

Jeżeli ma umowę n czas określony to najniżej jak może zapłacić, to 40 brutto za każdy PEŁNY m-c uzywania Neo, dodatkowo (w zalezności od promocji) różnicę między opłątą aktywacyjnę stonaście złotych a tym co zapłacił, a z pewnością było to 1,22.

zatem 160 +ok. 110 = 260pln brutto - czy będzie mu się zatem opłacało, czy może przeczekać do końca umowy (pamiętać tylko o tym, żeby max. 30 dni przed końce ją wypowiedzieć !!

Dlatego tak ważen są te punkty, na które trza odpowiedzieć.