Jak zmienić AGP?

Witam,

Na swoim laptopie Toshiba Satellite Pro 4320 uruchomilem Everesta i wykryl, ze “Ponad polowa pamieci fizycznej jest dostepna dla AGP”. I rzeczywiscie jest przydzielone 256 MB a powinno byc raczej 64 MB. Probowalem zerkanc w BIOSie ale nie ma tam zadnej opcji zeby to zmienic takiej jak np. “AGP aperture size”. Wogole ten BIOS w mojej Toshibie jest jakis “ubogi” i nie mozna tam za wiele zmienic. Stad moje pytanie. Jak moge zmniejszyc AGP z 256 MB na 64 MB? System mam Windows 2000.

A może to chodzi o przydział pamięci dla karty grafiki,ile lap pokazuje przy starcie pamięci operacyjnej.

I raczej zmiany tylko z poziomu biosu.

No wlasnie w zaden sposob w biosie nie moge znalezc zadnej funkcji lub wartosci odpowiadajacej za zmiane AGP. Moze w tym laptopie mozna tylko np. w rejestrach albo jakims specjalnym softem?

Poczytaj instrukcję do lapa,może bios ma część funkcji ukrytych i trzeba z poziomu biosu wcisnąć kombinację klawiszy lub może można to zrobić z poziomu sterownika grafiki.

Niestety instrukcji nie mam a w necie to juz chyba z tydzien szukam informacji na ten temat i jakos nie moge znalezc. Wiele bym dal za poznanie tej kombinacji klawiszy :slight_smile: