Jak zmienić długie linki podstron?

Czołem Weterani!

Dziś zauważyłem, że moja strona na WP zrobiła mi psikusa. 
Prowadzę bloga, a kilka podstron na których zmieściłem informacje w pasku www wyświetlają się tak:
http://mojawitryna/home/wyprawy/

Wcześniej było tak:
http://mojawitryna/wyprawy/

Szukałem w  linkach bezpośrednich,  jednak znalazłem jedynie możliwość zmiany dla wpisów na blogu. 

Mam wtyczkę All in one SEO, tam muszę pogrzebać? 

ps. w sumie nawet adres strony ładuje się bez  www , wcześniej ładował się z www.

O co w tym wszystkim chodzi? :smiley:

Jeśli Ty nic nie zmieniałeś to pewnie zmieniła coś firma hostingowa.

Zaczynając od najprostszej rzeczy czyli adresu z www i bez www to zależy od konfiguracji serwera hostingowego.

Jeśli chodzi o linki to możliwe że zmieniony został format linków bezpośrednich w panelu wordpressa (Ustawienia/Bezpośrednie odnośniki). Druga opcja jest taka że pliki wordpressa przeniesiono do podkatalogu home i zmieniono ustawienia w Ustawienia/Ogólne.

Oczywiście istnieje opcja że zmiana jest spowodowana konfiguracją jakiejś wtyczki, ciężko to stwierdzić bez dostępu do panelu admina.

Bez względu na to jaka jest przyczyna trzeba jak najszybciej zmienić linki na poprawne i do tego bardzo ostrożnie, ponieważ ma to ogromny wpływ na SEO i pozycję strony w wynikach wyszukiwania. Przed wykonaniem jakichkolwiek operacji warto byłoby sprawdzić co podpowiada w tej kwestii google w konsoli developera, o ile podpiąłeś swoją stronę pod panel googla, jeśli nie nie wiem czy google pokaże informacje o problemach związanymi ze stroną z okresu poprzedzającego jej dodanie do panelu.

Zauważyłem pewną zależność.
Linki na blogu -> wpisy są takie same.
Zmiany dokonały się we wszystkich linkach dotyczących STRON, a nie stron z wpisami (na blogu). 

Ma to jakieś znaczenie? 

Znaczenie ma na pewno, ale jakie to nie wiem. Być może zmienił się slug dla wszystkich stron tak że teraz ma przedrostek, ale nie jestem w stanie powiedzieć z jakiego powodu. Może jakiś plugin…

Nie dodawałem ostatnio nowych pluginów. 
A mógłbyś podpowiedzieć, gdzie można zajrzeć tudzież namierzyć błąd? 

Myślałem, że może da się zmienić ręcznie, jednak nie.

0136107843929a025b79d96859bbc5cd42bdf9f2

Odnośniki bezpośrednie. Wydaje mi się, że jest, ok?

3255075897512c8347d7ffb956fb8843ba023f83

Pokaż ustawienia ogólne i bezpośrednie odnośniki.

Wrzuciłem w poście nad Twoim. :) 

PROBLEM ROZWIĄZANY! 

Szukałem i znalazłem. Wcześniej niektórym stronom nadałem funkcję podrzędną przypisując je do ‘rodzica’ i temu takie linki powychodziły. 
Dziękuję za chęci!