dragonn- serio z tym dailymotion? Ale ostatnio nawet na youtube to się raz zdarzyło. Po za tym wtedy przez cały jeden odcinek i pół było dobrze a potem już bez przerwy przez 3 następne odcinki wciąż co kilkadziesiąt sekund. System od nowa sama? Muszę się zastanowić nad tym. Ale ten informatyk umie tak zrobić że przekopiuje dokumenty i ich nie stracę, mam dużo ważnych rzeczy w nich a sama jak zrobię to pustki zostaną xD
No, akurat dzisiaj tak miałem, akurat dailymotion często ma problemy techniczne, parę razy mi się zdarzyło że np. nie działa wyszukiwarka (i to na różnych kompach), a druga rzecz która faktycznie może powodować te problemy to twoje łącze internetowe - jeśli są problemy z jego prędkości to filmiki mogą przeskakiwać na niższą jakość. Co do dokumentów - jeśli on to umie to dlaczego ty byś nie umiała tego zrobić? Wystarczy się zaopatrzyć w jakiś nośnik, ewentualnie jeśli masz dwie partycje na dysku możesz swoje dane przekopiować na tą drugą i przy instalacji po prostu jej nie sformatować.
“No, akurat dzisiaj tak miałem, akurat dailymotion często ma problemy techniczne, parę razy mi się zdarzyło że np. nie działa wyszukiwarka (i to na różnych kompach), a druga rzecz która faktycznie może powodować te problemy to twoje łącze internetowe - jeśli są problemy z jego prędkości to filmiki mogą przeskakiwać na niższą jakość.” no nie wiem ale powtórzę się, 1,5 odcinka super a potem co np 40 sekund przez cały czas trwania 3 odcinków, miałam super dużo wytrwałości że ciągle poprawiałam jakość oglądając xD
“Co do dokumentów - jeśli on to umie to dlaczego ty byś nie umiała tego zrobić? Wystarczy się zaopatrzyć w jakiś nośnik, ewentualnie jeśli masz dwie partycje na dysku możesz swoje dane przekopiować na tą drugą i przy instalacji po prostu jej nie sformatować.” ale on czymś skanuje te dokumenty dobrym żeby sprawdzić czy nie ma tam jakiegoś szkodnika a ja nie wiem czego on używa.
Po za tym dopiero postawiono nowy system ja jeszcze nic nie ściągałam np. zdjęć w ogóle a programy tylko podstawowe jak zaczęły się pierwsze problemy więc nie wiem, może on nie przeskanował dobrze i coś w tych dokumentach siedzi??
To zrób to w końcu sama ;), przynajmniej masz pewność co zrobisz a ja jak słyszę “ale on czymś skanuje te dokumenty dobrym żeby sprawdzić czy nie ma tam jakiegoś szkodnika a ja nie wiem czego on używa” to się za głowę łapię “czegoś”, przecież wystarczy zwykły antywirus do tego…
A jak już mówiłem, jeśli na serwerze dailymotion akurat administratorzy coś robią, to taki problem może się nagle pojawić i równie szybko zniknąć. A jeśli te dokumentu to tylko *.doc, *.pdf czy zdjęcia itp. a nie ma w nich jakiś programów to raczej mało prawdopodobne żeby coś w nich siedziało. Naprawdę radzę samemu zacząć się uczyć podstaw obsługi komputera a nie zdawać się na magicznych “informatyków”.
Haker to osoba biegła w sieciach komputerowych, programowaniu, znająca się dobrze na bezpieczeństwie komputerowym. Nie musi mieć wcale niecnych zamiarów, choć nie wiedzieć czemu słowo to często budzi negatywne skojarzenia.
A haker-włamywacz jak najbardziej może używać keyloggera by osiągnąć to co chce osiągnąć