czesc mam zapewne banalne pytanie zawsze mialem ikony do filmow z obrazkiem standardowego windowsa media palyera teraz zainstalwoalem potrzebny mi program vlc player i ikony zmienily mi sie na jego. jak miec 2 programy na dysku a pozbyc sie ikon z tego nowego :>
Kliknij na pliku wideo z nową ikoną prawym przyciskiem myszy -> Właściwości -> zakładka “Ogólne” -> przycisk “Zmień” -> wybierz “Windows Media Player” -> Ok -> Zastosuj, Ok.
nie pomaga pliki otwieraja sie za pomoca programu starego ale ikony sa tego nowego
A może tak:
PPM na plik -> Otwórz za pomocą… -> Wybierz program domyślny… -> Zaznacz Windows Media Player i na dole zaznacz "Zawsze używaj wybranego programu do otwierania tego typu plików.
tez to zaznaczam
powiem tak też mam czasem z tym problem walka przeważnie u mnie toczy się między BS playerem a winampem gdy odpalę jakąś piosenkę w bsplayer to wszystkie się zmieniają na bsplayer a gdy słucham w winampie to wszystkie odpalają się w winampie
gdy masz taki problem staraj się zrobić tak:
PPM na plik -> Otwórz za pomocą… -> “wybierz program którym chcesz otworzyć” po jakimś czasie ikony zmienią się na ten program przynajmniej zauważyłem tak u siebie tylko potrzeba cierpliwości do tego
ja instalowalem program VLC player i mi sie to stalo musze go odinstalowac i poszukac jakiejs starszej wersji bo zawsze go mialem a mi tego nie robil… u dziewczyny sprawa wyglada tak samo po zainstlowaniu tego programu :>
Opcja folderów / typy plików / wybierasz np;[mp3, avi ,wav] dajesz zaawansowane i zmień ikony .[jeśli jest przywróć kikasz i zaawansowane]
Jeśli nie ma ikon po kiknięciu na zmień , wybierasz program z którego chcesz ikony np:[wmp.exe] .