Jak zmienić język w Windows 7 Home Premium?

Witam!

Kupiłem w Niemczech komputer w którym jest zainstalowany Windows 7 Home Premium. Niestety działa on w języku niemieckim. Wie ktoś jak zmienić język w systemie z niemieckiego na polski? Czy istnieje jakieś spolszczenie do czy trzeba poszperać w ustawieniach?

Możliwa jest zmiana języka dopiero przy wersji Ultimate.

Ale chyba gdzieś widziałem nieoficjalne polonizatory (które nie spolszczają w 100%) ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie…

A dostałeś płytę z systemem? Przy reinstalacji pewnie można wybrać język polski, albo chociaż angielski. Nie wiem jak to będzie z tym polskim, ale angielski musi być.

W Win 7 HP nie ma możliwości spolszczenia. Jak pisze poprzednik możliwość ta jest tylko w edycjach Ultimate i Enterprise. Możesz jednak przeinstalować system z polskiego nośnika Home Premium a w celu aktywacji użyć klucza z niemieckiej wersji (nie wiem jak ma się to do zapisów licencyjnych Microsoftu).

Pozdrawiam

Można zainstalować na nim spokojnie polski język prosto z MS za pomocą DISM (pakiet WAIK), tylko że tak właściwie nie wiadomo jak to za legalnością takiego zabiegu do końca jest. Ale według mnie nie należy popadać w skrajności - za doinstalowany język nikt was nie będzie ścigał…

Jak coś zapraszam na gg/jabbera/pw :slight_smile: