witam nie wiem jak zmienić język w xp na polski…zainstalowalem sobie xp ale jakoś się stało ze po angielsku:( HELP!
Zainstalować windowsa z płyty Windows XP PL a nie EN
Jak to jakoś się stało? System oryginalny? Home czy Pro?
Jeżeli masz Oryginalnego XP to zdobądź po prostu polską instalke i użyj swojego klucza. Będzie legalnie
Wejdź do opcji regionalnych …/ usuń Polski(214), a pozostaw jedynie
“Polski Programisty” - już Ci nie będzie się przestawiała.
Ponadto Usuń angielski itp… - jesli Ci to nie przeszkadza.
Uruchom edytor rejestru i pozostaw zapisy jak niżej, reszte usun.
HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Preload
“2”=“00000415”
“1”=“d0000415”
HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Substitutes
“00000415”=“00010415”
“d0000415”=“00000415”
Restart
lub
Jesli maszsa na dysku poniższe pliki to możesz je wykorzystać
(lub poszukac w sieci) .
Ustawienia klawiatury odpowiadają pliczki DLL. kbdpl.dll odpowiada za
214 a kbdpl1.dll odpowiada za polski programisty. Zmien nazwę
kbdpl1.dll na kbdpl.dll a plikowi kbdpl.dll daj nazwę kbdpl.dl_ (tak
na wszelki wypadek kopia pliku)
lub
Pobierz mocny akcent z http://windows.online.pl do systemu XP
Następnie w Rejestrze nalezy dokonac zmian:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\
Keyboard Layouts\00030415
“Layout Display Name”=“Polski”
“Layout File”=“KBDPLA.DLL”
“Layout Id”=“0108”
“Layout Text”=“Polski”
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\
Keyboard Layout\DosKeybCodes
“00030415”=“pl”
oraz skopiować pobrany plik akcent.dll do folderu …\system32…, np.
poleceniem
copy akcent.dll C:\Windows\system32\kbdpla.dll
czy do jest do zmiany w calym windowsie na jezyk polski, czyli bede mial windowsa po polsku??
mam home XP…mam pisownie polskiego, ale wszystko w windowsie jest po angielsku:(
Niestety nie zgadzam się z Tobą nie masz racji.Mam wersje niemiecką legalną Xp i chciałem
zamienić w microsofcie na polską edycje ale dowiedziałem się że nie ma żadnej możliwości!
musze wykupić licencje.Na pytanie czy moge użyć polskiej wersji XP a kod aktywacyjny wpisać z wersji niemieckiej Szanowna Pani odpowiedziała że będę według polskiego prawa piratem!! infolinia do microsoftu 0801308801 Pozdrawiam
Złączono Posty : 22.01.2007 (Pon) 22:29
Pyt. Posiadam oprogramowanie w angielskiej wersji językowej, czy mogę w ramach jednej licencji zmienić wersję językową tego oprogramowania na polską?
Odp.
Bezpłatna zamiana wersji językowych oprogramowania jest możliwa tylko jeśli licencje były kupione w Otwartej Licencji Microsoft (dawniej MOLP - min. zamówienie 5 licencji). Fragment umowy licencyjnej mówiący o tym: “Zamiast kopii licencjonowanej wersji językowej, Licencjobiorca (ale nie osoba, której przekazano prawa do używania tej kopii) może używać kopii dowolnej innej wersji językowej znajdującej się na Liście Produktów, pod warunkiem, że ta wersja językowa jest dostępna w tej samej lub niższej szacunkowej cenie sprzedaży, co licencjonowana wersja językowa produktu.”
W pozostałych przypadkach (wersje OEM, paczki) nie ma możliwości bezpłatnej zamiany wersji językowej, należy zakupić oprogramowanie we właściwym języku.
Przepraszam ze sie tak wtracam do kogos watku ale pomozcie
Mam wszystko po polsku ale wszystkie polsie znaki (z ogonkami mi zniknely)
I nie moge nigdzie nic ustawic, wchodze w
panel sterowania->data, godzina, jezyk i opcje regionalne->opcje regionalne i jezykowe
i w zakladce: opcje regionalne jest wszystko ok
w zakladce: jezyki-> szczegoly mam na liscie [EN Angielski Stany Zjednoczone; Klawiatura; Stany Zjednoczone]
Probowalam tam zmienic na Polski ale nie da sie zapisac moich zmian…
A w zakladce; zaawansowane tez mam jezyk polski ustawiony…
Pomozcie mi… blagam