Obecnie używał kanału release i najnowszego Firefox’a, ale chciałbym zmienić na betę i nie wiem, czy zmienić jakiś wpis w about:config, czy wystarczy pobrać instalkę bety i nadpisać na stabilną? Nie będzie z tym problemu i ewentualnie potem znów powrócić do stabilnej wersji?
Nie sprawdzałem, ale ma to pewnie związek z wartością wpisu app.update.channel (szukaj w “about:config”).
A tu masz możliwe dla tego wpisu wartości.
Jakby jednak to nie działało, to jest jeszcze taki artykuł.
Dokładnie tak - w każdym razie u mnie to zadziałało.
Jako info:
Zamiana kanału w Firefox przez about:config już nie działa, Mozilla wycofała się z niej wraz z usunięciem tej możliwości z okna “O programie Firefox” (kiedyś można było w tym okienku zmienić kanał), wraz z wycofaniem tej możliwości zostało zablokowane zmienienie kanału przez about:config.
Tak ja przemox napisał, pozostaje ściągnięcie instalki danego wydania i wykonanie nakładki, jest też możliwość uruchomienia np. Bety, Aurory i Stabilnej w tym samym czasie, na trzech (w tym wypadku) niezależnych profilach, jeżeli interesuje Cię to to daj znać, podlinkuję Ci tutek jak to zrobić, możesz wtedy zachować Stabilną i testować Betę bez problemu
Aha w takim razie odpuszczę sobie i zostanę przy stabilnej. Poza tym mam jeszcze Windowsa 8 na wirtualnej maszynie i tam też mogę sobie testować betę i aurorę. Dziękuję za odpowiedzi