Jak zmienić obraz JPEG na JPG :?: za pomocą Gimp’a wychodzi na to, że JPEG jest tym samym co JPG i JPE.
Otwórz dany .jpeg powiedzmy w Paint’cie, a następnie wybierz Plik–>Zapisz jako… .jpg.
bo .jpeg i .jpg to to samo. A różnica się bierze z tego, że w dosie długość rozszerzenia była ograniczone do 3 znaków, i tak pozostało.
Pozdrawiam
wcześniiej postu fiesty nie było
Tak myslałem, że jest to samo. Więc dlaczego zamieszczają ogłoszenie na jednym z portali i chcąc wstawić foto wyskakuje mi informacja, że zdjecie musi być zapisane w JPG - a ja mam JPEG. Kb są ok - dozwolone do 200 kb, ja mam nawet 24 kb. Wzorowałem się już na wymiarach innch zdjęć zamieszczonych obok mojego ogłoszenia i figa :-x
To zmień rozszerzenie przed wysłaniem i po ptokach
Pewnie jakiś pseudo programista sprawdza plik po rozszerzeniu a nie po MIME type.
Tzn. jak :?: jakiś przykład wizualny poprosze
Nie wiesz jak się rozszerzenie zmienia?
Wybierasz plik, wciskasz F2 i zmieniasz
ta, i od razu pogorszona jakość i wygląda jak z… painta xD
zmień normalnie i już, co za problem?
Tzn. zmieniam nazwę danej foty, tak :?: to jest to rozszerzenie :?:
Otwórz okno exploratora >> Narzędzia >> Opcje folderów >> Widok
Oznacz: Ukryj rozszerzenia znanych typów plików i OK.
Otwórz folder z tym plikiem .jpeg i kliknij Zmień nazwę. Zmień rozszerzenie z .jpeg na .jpg np. z kwadrat.jpeg na kwadrat.jpg
Nie wiem co to za okno exploratora , Narzedzia mam, ale Opcje folderów tego nie mam.
Nie wiem gdzie to wszystko jest :?
Nie gadaj. Przecież to podstawy obsługi systemu operacyjnego
Wchodzisz do Eksploratora Windows albo w Mój komputer, i dalej:
System cię ostrzeże, że zmiana rozszerzenia może uniemożliwić otwarcie pliku (w twoim przypadku jest odwrotnie ). Kiedy cię zapyta, czy na pewno chcesz je zmienić, potwierdź to.
Jakby od razu było napisane, że Mój komputer - to bym znalazł
Tylko mi dalej coś nie pasuje piszecie, że mam Oznaczyć - czyli zaptaszkoawać, a ja miałem to Oznaczone orginalnie- czyli miałem tak jak pisaliście.
Napewno mam to Zaptaszkować czy Odptaszkować :?:
Masz to odznaczyć (odptaszkować).
A co ci logika mówi? Odptaszkować
Właśnie odptaszkowałem i fige logika dała - nic to nie dało
Jak nic nie dało? Chyba oczywiste, że odptaszkowanie tego nie przekonwertuje ci automatycznie pliku
Po odptaszkowaniu opcji “Ukryj rozszerzenia plików znanych typów” i kliknięciu OK, będziesz widział w folderach rozszerzenia plików. Teraz możesz je po prostu zmienić ręcznie.
Tak samo jest między innymi na Naszej Klasie
Pozdrawiam!