Witam. Przychodzę z takim problemem, że mam zainstalowany sterownik na port com mediatek. Chcę go zmienić, bo chcę zmienić soft zegarka, i muszę mieć odpowiedni sterownik. I jest w tym problem bo aktualizuję na sterownik “All MTK Driver” i gdy klikam “aktualizuj sterownik” i klikam “przeszukaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika” i wybieram gdzie znajduję się ten sterownik to jest komunikat że jest zainstalowany już najlepszy sterownik. To jak go zmienić? Proszę o szybką pomoc.
Spróbuj opcji usuwania sterownika i może deinstalacji urządzenia z usunięciem sterowników i nie powinno nic znaleźć.
Jak się boisz, że nagle się z internetu pobierze, to wyłącz internet na czas instalacji i spróbuj może zablokować aktualizacje sterowników przez Windows Update.
Otwórz Menedżer urządzeń, wybierz sterownik do aktualizacji, a potem właściwości(prawy przycisk myszy), karta Sterownik. Wybierz “Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika” Potem “Pozwól mi wybrać z listy…”
Tam masz inne opcje instalacji sterownika
Pozdrawiam