Jak zmienić Win 7rc na Windows Vista?

Jak zmienić Win 7rc na Windows Vista ?

Miałem przedtem zainstalowaną viste. Skusiłem się i zainstalowałem na nią win 7 rc. Teraz wygasa. Jak powrócić do visty?

Jeśli dobrze rozumiem Vista ma być zainstalowana na partycji na której jest teraz Windows 7? Jeśli tak, to należy sformatować tę partycję i zainstalować z płyty Vistę.

Za mało danych, podaj jaki to sprzęt, desktop czy laptop, podaj markę i model, w przypadku laptopów zapewne masz ukrytą partycję Recovery, z której można przywrócić system, ewentualnie możesz posiadać płyty Recovery dające możliwość przywrócenia Visty, jednak licz się z utratą danych na wszystkich partycjach, downgrade bezstratny przynajmniej w przypadku partycji systemowej w tym wypadku jest nie możliwy do wykonania, co do reszty partycji będziemy mogli coś powiedzieć po tym gdy dostarczysz informacje, o które pytałem na początku.

Oto więcej danych: zwykły PC, płyta Asus G31 ATX, IntelCore 2 Duo E4500, 2.2GHZ.

No to sprawa prosta, robisz kopie zapasowe wszystkich danych i instalujesz Vistę na nowo.

Wkładasz płytkę z Vistą do napędu, właczasz komputer i spod niej formatujesz partycję z Seven’em i tyle.