Mam trzy aktualnie użytkowane dyski. Pierwszy na system i aplikacje. Drugi (wewnętrzny 1TB) na dane chwilowe (obejrzeć, przeczytać, wyselekcjonować i przenieść a resztę wywalić) i trzeci zewnętrzny (usb 1TB) na te wyselekcjonowane dane, które zostaną do „końca świata”.
Jeśli żona zasypuje sprzet zdjęciami to jak najbardziej podłaczyć ten zewnętrzny po usb.
Ponizej ceny.
P.S. Wyłaczenie pliku stronicowania nie jest wskazane. Windows moze z niego nie skorzystać ale sa aplikacje które go uzywaja. MS zaleca by go ustawić na poziomie auto (system wybierze).
Jeśli chcesz zwolnić miejsce na partycji a nie uzywasz hibernacji to wyłącz ją
Dzięki za cenne rady, tylko szczerze nie wiem jak to na bierząco aktualizować, zawsze robiłem tak że dodając nowe zdjęcia, stare usuwałem po czym kopiowałem nowe wraz ze starymi , tylko jak tego jest już 100 GB to trochę długo by trwało dla kilku GB nowych zdjęć najpierw usuwać 100GB po czym dokładać te kilka GB…
No tak, tylko ona lata z tym lapkiem, więc zewnętrzny raczej odpada…
Właśnie zainstalowałem ten program Easeus Partition Master utworzyłem nową partycję, wszystko fajnie, ale po chęci wyjścia ukazał się komunikat aby zastosować zmiany należy zapłacić za program…
Easeus Partition Master ma różne wersje. Widocznie zainstalowałeś płatną. Po zainstalowaniu wersji „free” powinieneś ujrzeć taki komunikat: „Dziękujemy za instalację Partition Master Free”. Nic wtedy nie płacisz. Pobrany plik instalacyjny ma w nazwie: „epm_free_install…”
Zainstalowałem wersję free, podczas tworzenia nowej partycji z partycji C właśnie miałem komunikat taki jak pisałem wyżej, teraz z partycji C utworzyłem czystą partycję i poszło, właśnie się uruchamia na nowo laptop zobaczymy co będzie
Zmniejszyłem partycję C ile się dało, a dało się z 913380 MB na 178869 MB, więc nowa będzie miała ponad 700 MB.