Tak jak w temacie. Czytałem mnóstwo rzeczy na ten temat jednak nic mi nie pomogło. W grach albo przy zakładaniu servera pingi są bardzo wysokie Proszę o pomoc.
Internet UPC 25/s pobieranie 1,5mb/s wysyłanie. Komputer taki jak w podpisie
Tak jak w temacie. Czytałem mnóstwo rzeczy na ten temat jednak nic mi nie pomogło. W grach albo przy zakładaniu servera pingi są bardzo wysokie Proszę o pomoc.
Internet UPC 25/s pobieranie 1,5mb/s wysyłanie. Komputer taki jak w podpisie
Ping masz 13 dla Ciebie bardzo wysoki to np. 30? chłopie ja ma 50-60 i to jest dramat. O zmniejszaniu pingu już legendy krążą. Dokonasz cudów, a zmniejszysz o 2-3. Każą Ci powyłączać wszystko, zmienić ustawienia, programy itp. itd bla bla bla Tylko “nienaturalny” ping np. 150 i więcej może być uleczalny albo można szukać powodów kompie. Nie wiem czy jest sens stawać na głowie, tracić czas, kombinować, żeby zmniejszyć o 5 ping. No, chyba, że Ci skacze do 100 nagle na polskich serwerach wtedy szukaj przyczyny.
Wirus? - najczęstsza przyczyna wysokiego pingu.
YYY >.< pokaż mi tutaj wysokość Twojego pingu, bo ja może źle czytam te dane O.O ściąganie masz bardzo dobre, upload trochę mały stosunkowo, ale cóż, robiłeś coś jeszcze więc może dlatego.
Twój ping jest idealny, marzenie niejednego gracza. 0-20 to ping najlepszy, później zdarzają się klatkowania, przy 100 i więcej nawet nie wchodź na serwer (bynajmniej w CS, nie wiem jak tam w MMO jest różnych, każdy ma swoje granice).
Moje wyniki ze speedtest.net, połączenie do serwera w Warszawie z Tczewa. Skorzystaj jeszcze z drugiej strony, pomiarowa do pingu.
w cs to nic nie daje
Przeniesiony z Problemy Gry na dobrychprogramach
urahara95 tak ? nic nie daje ? To pograj z kimś, kto ma ping >100, zobaczymy, czy nic nie daje. Ping do 20-30 jest najlepszy, nie traci się pakietów, które od czasu do czasu mogą znikać przy pingu 30-95.
A wiec tak, po pierwsze dzieki za odpowiedzi
na pewno, to nie to
moze i ping w tej stronce jest stosunkowo niski, ale w grach nie jest on za dobry. ludzie z łaczami 2mb mają lepsze pingi od moich, a przy zakładaniu przeze mnie servera jest po prostu tragedia… każdy ma pingi po 100
pomocy, ma ktos jeszcze jakies pomysly?
a moze jakis inny dostawca np aster daje jakis lepszy internet wlasnie pod katem pingow?
kiedy gram, nigdy nie sciagam zadnych rzeczy mimo to servery sa przylagowane a pingi wysokie
Hmm… co do zakładania serwerów, to różnie z tym bywa. Z doświadczenia wiem, że im lepszy komp tym pingi mniejsze (mam w domu 3 kompy), bynajmniej w CS, C&C: Generals, H&D2, DS II, Władca Pierścieni: BoŚ.
W jakim jesteś mieście ? Może jakiś ciekawszy dostawca jest tam u Ciebie, najlepiej to się popytać znajomych
no Warszawa… a moze wy mi cos polccie? oczywiscie neostrady nie ma mowy, nie bede z tego kozystal, vectra ma ciekawe pakiety ale drogie, aster dosc tanio ale tylko do 10mb…
tutaj macie wynik predkosci lacza przy wylaczonym jakimkolwiek sciaganiu itp
next123 mam tak samo szybki internet (radiówka) i mam ping do ok. 100 jak mało osób jest i niskie zakłócenia, a ty 1200 ms? A tak to kolega tworzący temat jest chyba trochę mało obeznany w tym ponieważ ping 13ms to jest bardzo mało i spokojnie starcza, a serwer jak wiadomo przymuli neta i ping pójdzie w górę i nie rozumiem w czym problem.