Jak zmniejszyć PING

Cześć :smiley:

mam problem Gram w w CS1.6 ale mam za duży PING i w tym problem że nie wiem jak go zmniejszy. Kolega poradził mi żebym wyłączył gg, skaip, antywirusa i inne programy. Pomogło ale jeszcze ping jest za wysoki wynosi ok 130 140 a chce żeby był nie większy niż 120 :smiley:

Siemano, wpisz w start->uruchom “cmd” a następnie “ping wp.pl” i sprawdź czy masz jakieś straty :smiley: Wszystkie wartości typu rate, cl_cmdrate, cl_updaterate, cl_rate masz skonfigurowane pod swoje łącze? :slight_smile:

Statystyka badania pingu dl 212.77.100.101:

Pakiety: wysłane = 4, Odebrane = 4 <0% straty>

Szacunkowy czas błądzenia pakietów w milisekundach:

Minimum = 68 ms, Maksimum = 77 ms, czas średni =72 ms

to mi wyskoczyło :smiley:

Wiele zależy od dostawcy internetu, i trudno będzie zmniejszyć ping. Masz radiówkę, DSL, czy coś innego?

Wszystkie wartości typu rate, cl_cmdrate, cl_updaterate, cl_rate masz skonfigurowane pod swoje łącze? :slight_smile: z ztym nie wiem o co chodzi

1. Jakie posiadasz łącze?

2. W czasie grania wyłącz wszystkie programy typu Bearshare, uTorrent, eMule, GG, Skype, przeglądarki internetowe. Najlepiej mieć włączoną tylko i wyłącznie grę.

3. Zaśmiecony komputer - przeczyść komputer jakimś dobrym antywirusem, zdefragmentuj dysk, przeczyść rejestr.

4. Telefon do operatora może rozwiązać problem.

w Counter Strike 1.6 w configu bądź w konsoli musisz ustawić rate pod swoje łącze.

Najprościej będzie je ustawić tak:

rate 25000

cl_updaterate 101

cl_cmdrate 101

ex_interp 0.01

Wprawdzie nie są tą rejty pod każde łącze, ale dziś 3/4 serwerów wymaga właśnie takie ustawienia.

Orenge Freedom Pro

http://cs-guide.net/skrypt/ wykonaj wszystko w/g instrukcji, a następnie te wartości zmień sobie w configu.

oki

Dodane 19.05.2010 (Śr) 21:42

dzięki

:smiley: