Tak jak w temacie. Chcę wysłać e- mailem 206 zdjęć. Łącznie zajmują one około 306 MB. Czy jest jakiś program, który SZYBKO skonwertuje to do rozmiaru nie przekraczającego 100 MB. Próbowałem przez Irfan View, ale tam musiałbym przerabiać każde zdjęcie z osobna. Jeżeli znacie jakieś sposoby to podawajcie linki do tych programów i bardzo proszę również dokładne instrukcje obsługi.
Robilem konwersję wsadową, ale zmniejszyło tylko do 296 MB
Spakuj, podziel na pliki po 50 mb i bedzie śmigać Zawsze możesz jeszcze na inny format skonwertować.
Przeskaluj zdjęcia do niższej rozdzielczości. Nie wiem, do czego Ci te fotki, ale np. do wysyłki mailem wystarczy rozdzielczość ~800 x 600.
Lub nagraj na płytkę i staraj się jej nie zniszczyć. Jest jeszcze jedna opcja ale droższa. Kup pen drive i zastosuj go jako pamięć tylko do zdjęć. Innych sposobów już (chyba) nie ma.
Boze danio o czym Ty gadasz? On ma wysłać pendrive/CD emailem? Czytaj ze zrozumieniem.
Noto wyślij kilkoma e-mailami i dodatkowo skompresuj
RAR/zip itp Zapakuj i wyślij.
Prosta metoda: spakuj w 3 paczki po 100mb, załóż hasło, wrzuć na rapidshare.com [zachowaj linki do usunięcie plików z serwera] lub poczta.o2.pl i załączniki po 100mb
Dzięki!
Można jeszcze tak, wrzucasz pliki na serwer jakiś (najlepiej skompresowane i zabezpieczone hasłem) i w e-mailu dajesz linka i hasło, ale nie polecam tego sposobu do ważnych danych (nie wrzucać na wrzutę bo tam jest wyszukiwarka) polecam http://www.sendspace.pl/.
Najlepszy sposób programik do zmniejszania jakości zdjęć i skompresować.