Jak zmodyfikować plik hosts?
ilka3 ,
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
W katalogu
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
jest plik hosts który otwierasz np w notatniku i edytujesz. Nie pamiętam czy nie jest on ukryty, więc jakbyś nie znalazła to włącz pokazywanie ukrytych plików.
No i co dalej?
To może Ty napisz co chcesz uzyskać edytując HOSTS, bo widzę, że kręcisz się w kółko…
Chcę żeby gadu gadu mi działało
A dlaczego uważasz, że edycja pliku HOSTS na to pomoże?
Zmień nazwę tego Swojego pliku i na jego miejsce wgraj ten: http://www.wrzucaj.com/316411
Wrzuć ten swój plik na serwer i daj tu linka, zobaczymy co z nim jest źle.
Ponownie proszę o poprawę tytułu tematu, następnej prośby nie będzie i temat poleci do kosza.JNJN
ilka3, czemu uważasz, że coś (albo ktoś) blokuje Ci gg w hosts? A może chodzi Ci o zablokowanie reklam w gg przez hosts?
Ktoś mi podpowiedział ,że może o to chodzić.Bo ja włączam nowe gg to pisze jakaś niewłaściwa konfiguracja.
Jak przenieść ten wątek?
Nie masz przenosić tylko zmienić temat - kliknij na edycję swojego postu i zmień temat na odpowiedni, tak jak napisał moderator.
PS. Twój plik HOSTS jest czyściutki, tak jak po instalacji systemu, czyli na 100% to nie on blokuje twoje GG.
Plik HOSTS jest oryginalną wersją i nie stanowi problemu. Komunikat o “niewłaściwej konfiguracji” przewija się często wśród użytkowników NGG. Poszukaj na forum gg pod tym kątem, w faq albo napisz do obsługi technicznej gg. Spróbuj przeinstalować gg, albo zainstalowac inną wersję.
Ewentualnie przeskanuj komputer programem Malwarebytes Anti-Malware:
Przeskanowałam,szukałam na forum,kombinowałam i nic…
I jak instaluje to tam pokazuje się że nie można wyczytać jakiegoś pliku
Bardzo precyzyjne określenie problemu… Może łaskawie dokładnie zacytujesz ten komunikat i w jakiej dokładnie sytuacji on występuje?