Jak zmodyfikować skrypt do wyświetlania daty!?


(Nkamil1555) #1

Witam mam taki skrypt, działa na 1000% ale chodzi mi zeby wyświetlał :

a nie jak jest teraz ze wyświetla mi to w jednej lini. Jak to zmienić? (skrypt w js)

WYWYŁANIE:

(Zbyszekborkowski) #2

Nie jestem specjalistą w JS, ale wydaje mi się, że do wyrzucanego przez skrypt tekstu wystarczy dodać znak łamania linii


(Nkamil1555) #3

niestety to nie działa bo tekst wyrzucany jest w jednej zmiennej z funkcji


(athei) #4

Jak nie działa jak działa - absens ma rację, najpierw sprawdź,a później pisz głupoty!


(Nkamil1555) #5

to pokaz gdzie to wpisać dokładnie, bo moze wpisuje nie w to miejsce i dla tego mi nie działa!?


(system) #6
return DayName[WeekDay] + ",
" + " " + Day + " " + MonthName[Month] + "" + Year

(Barthezz) #7

Ja myślę, że ten skrypt wyświetlania daty jest prostrzy http://webarcane.pl/?kat=php&tresc=31


(Mariuszs) #8

Dla leniwych


(Guli1980k) #9

oki witam ja tez zaczynam swoja przygode z projektowaniem i chcialbym sie dowiedziec jak przerobic skrypt n data zeby zamiast poniedzialek czy wtorek itp wyswietlalo sie

cos takiego

Dzis jest Sobota Turnieje na dzis :

14:15 - Chińczyk Of.

16:15 - Remik Of.

16:15 - Tysiąc Of.

18:15 - Kości Of.

20:00 - WOT

23:15 - Domino Of.

23:15 - Tysiąc Of.

no i tak z dni tygodnia bedzie sie wyswietlac co wy na too

bardzo dzieki za odpowiedz i pozdrawiam guli :o

-- Dodane 24.10.2009 (So) 23:40 --

tylko ze to wkleilem to ma byc na kazdy dzien

czyli np

Dzis jest Poniedziałek Turnieje na dzis :

14:15 - Chińczyk Of.

16:15 - Remik Of.

16:15 - Tysiąc Of.

18:15 - Kości Of.

20:00 - WOT

23:15 - Domino Of.

23:15 - Tysiąc Of.

Dzis jest Wtorek Turnieje na dzis :

14:15 - Chińczyk Of.

16:15 - Remik Of.

16:15 - Tysiąc Of.

18:15 - Kości Of.

20:00 - WOT

23:15 - Domino Of.

23:15 - Tysiąc Of.

itd............ tak siedem dni

jak byla by mozliwosc to chcialbym zeby bylo to podswietlone a jak minie ta godziba co juz byla tura to robi sie mniejsze

np jest godz 19.00

Dzis jest Sobota Turnieje na dzis :

14:15 - Chińczyk Of.

16:15 - Remik Of.

16:15 - Tysiąc Of.

18:15 - Kości Of.

20:00 - WOT

23:15 - Domino Of.

23:15 - Tysiąc Of.

to te co juz byly nie sa podsietlonea te co maja byc sa wyroznione

jak to zrobic pozdrawiam i z gory dziekuje


(Kontakt) #10

Nikt tutaj nie napisze Ci gotowego rozwiązania. Napiszę Ci jak to np. można rozwiązać, ale sam musisz sobie poszukać i spróbować napisać. Jak Ci się nie uda, to wtedy będziemy pomagać.

Możesz np. stworzyć pliki txt, które będą na serwerze i będą odpowiadały za poszczególne daty (np. 25102009.txt). Z funkcji date(), możesz sobie pobierać te daty i po prostu dodawać do tego stringa txt i otwierać np. funkcją file(). - jak jej użyć i dlaczego byłaby dobra w tym wypadku, to sobie w googlach już poszperaj.

I potem za każdy dzień tygodnia (to już nie wiem ile tego tam chcesz) wyświetlasz while'm (ale to już też musisz poszukać). Mam nadzieję, że Cię dobrze nakierowałem :wink:

EDIT: Nie zwróciłem uwagi, że to nie pod ten temat, ale już odpisałem.


(Guli1980k) #11

wiem jak zrobic zeby sie jeden teks wyswietlan ale jak zrobic zeby to np 5 lin wyswietlaloo

ja zrobie maly skrypcik i pomuzcie mi go poprawic MrPigmej dzieki za pomoc no sporo mi pomogles :stuck_out_tongue:

-- Dodane 25.10.2009 (N) 17:28 --

-- Dodane 25.10.2009 (N) 17:30 --

i jak to teraz ustawic lub zmodyfikowac zeby w kazdy dzien od pon do niedzieli wyswietlalo np

dzis jest nierdziela

14:15 - Domino Of.

14:15 - Tysiąc Of.

16:15 - Chińczyk Of.

18:00 (kości) - KM

20:15 - Kości Of.

21:00 - WOT"

i te 6 lini pod niedziela

podobnie z innymi dniami tygodnia i tak w kolko te same wiadomosci w ten sam dzien tygodnia


(Kontakt) #12

Ja bym to zrobił w php. Zamiast tych tablic, zrobił pliki txt, wczytywał je i wyświetlał :wink: Chyba zdecydowanie prostsze rozwiązanie :wink: Spróbuj :wink:


(Guli1980k) #13

W PHP TO WOGÓLE SIE NIE ORIETUJE I NAWET NIEWIEMOD CZEGO ZACZAC

-- Dodane 26.10.2009 (Pn) 0:54 --

-- Dodane 26.10.2009 (Pn) 0:54 --

CHYBAZE MOZE COS Z TYM SKRTPTEM ZAKOMBINOWAC