Wypożyczyłam wczoraj filmik z wypozyczalni “Zmierzch” Jednak moje kino raz “czyta” płyty a raz nie i tego akurat nie czytało :evil: więc wrzuciłam go na kompa w dvd Fab Platinum przerobiłam na kompa wrzuciłam na pendrive’a no i chciałam obejrzeć a tu brak lektora!!
Poszłam więc oddać filmik do wypożyczalni a tam babka mi mówi że jest lektor tylko go trzeba poszukać jak chce odpalić na kompie?? Tylko jak?? Proszę o pomoc
Mam nero
power dvd
all player
programy do odtwarzania
Będę wdzięczna za podpowiedzi jak znależć tego lektora
Filmy z wypożyczalni, mają w 99% przypadków menu, w którym wybierasz sobie wersję językową, lektora, napisy itp. więc ono raczej musiało tam być, a Ty przerabiając film mogłaś tego menu nie uwzględnić, lub program go nie uwzględnił. W przypadku mojego dvd było tak, że miałem na pilocie :lol: takie przyciski jak menu, language, subtitles i tak dalej, gdzie nawet bez menu mogłem sobie wybierać lektora i napisy. Sprawdź czy tak nie masz. A menu z wyborem lektora pojawia się praktycznie po włożeniu płytki, ew. jeszcze reklamy.
Menu bylo nieaktywne jak wrzucilam do kina było menu ale nie moglam nic wybrac nie wiem czemu te przyciski language itd. tez mam i nie dzialaly przy tym filmie nie wiem dlaczego? przerabialam ten film w power dvd dlatego ze nasze kino nie chcialo przeczytac filmu z plyty a zeby przerzucic go na pendrive musialam przerobic :? bo inaczej nie chcial sie skopiowac filmy z wypozyczalni chyba maja jakies zabezpieczenia przed kopiowaniem
no trudno chyba musze kupic nowe kino tak zeby odtwarzalo plyty
Może w tym “kinie domowym” wystarczy czyszczenie układu optycznego CD/DVD?? Czasami tak jest, że brudne/zakurzone ma za małą czułość i tnie się na niektórych płytach.