Chcę tak jak w operze, aby po zamknięciu przeglądarki i ponownym otwarciu otworzyły się strony, które ostatnio oglądałem. Jak to zrobić?
Mam najnowszego Firefoxa.
Chcę tak jak w operze, aby po zamknięciu przeglądarki i ponownym otwarciu otworzyły się strony, które ostatnio oglądałem. Jak to zrobić?
Mam najnowszego Firefoxa.
Patrzyłeś w ogóle do opcji? To jest pierwsze z góry ustawienie w pierwszej zakładce… :roll:
dz… opcje - po uruchomieniu wyświetl itd.
Ciekawostka - wszystkie nowoczesne przeglądarki mają taką opcję - a w Internet Explorer nie ma takiej możliwości.
No to zaciekawiłeś mnie…
Dlaczego IE nie ma takiej opcji? Programiści Microsoftu nie pomyśleli o tym czy jest tu jakaś głębsza motywacja ?
Zakładka “Opcje internetowe” - Ogólne - pierwsza pozycja- Strona startowa -wpisujesz i zatwierdzasz OK i gotowe.
@ebok-1961 - ale nam nie o to chodzi, żeby ustawić stronę/strony startowe, ale by podczas przeglądaniu różnych stron i po zamknięciu przeglądarki a potem jej ponownym uruchomieniu, automatycznie otwierały się ostatnio otwarte strony/zakładki.
Wpisać about:config w pasku adresu i zaakceptować komunikat ostrzegawczy.
Znaleźć wpis o nazwie “browser.tabs.warnOnClose” i jeśli jego wartość ustawiona jest na “false”, należy zamienić ją na “true” (podwójne kliknięcie lub PPM i przełącz)
Powtarzamy krok dla wpisów “browser.warnOnQuit” i “browser.warnOnRestart”.
Od FF4 Beta 12 pojawia się nowy wpis, który także potrzebuje zmiany na “true” - “browser.showQuitWarning”
Źródło : https://support.mozilla.com/pl/question … wer-139770
Przepraszam, niedokładnie przeczytałem tekst.