Posiadam pewien program do gry i chciałbym aby uruchamiał się i działał w tle wraz z uruchomieniem komputera. Jednak nie jest to takie łatwe gdyż przy ręcznym uruchomieniu tego programu trzeba w nim wybrać właściwy port serwera oraz jego ip. Jak to zrobić aby owy program działał w tle i port i ip serwera były ustawione?? Chciałbym również zapytać czy jest możliwe zrobienie wpisu do rejestru z tego programu?
Skrót od programu dodaj do folderu Autostart:
Wszystkie Programy -> Autostart -> Kliknij prawym i wybierz Otwórz
Jeżeli chcesz dodać do klucza rejestru to WhatInStartup:
http://www.nirsoft.net/utils/what_run_in_startup.html
Plik -> Nowa pozycja autostartu
Tylko jest pewien problem. Uruchamiając ten program wybieram ip serwera oraz port z którym ma się łączyć. Jak zrobić aby przy autostarcie tego programu te opcje były aktywne?
Byłbyś w stanie dokładniej mi pomóc?
A dokładnie czego nie rozumiesz?
Wystarczy przeciągnąć skrót od programu do folderu Autostart.
W WhatInStartup kliknij Nowa pozycja autostartu i wskaż na program który ma zostać uruchomiony.
Chodzi mi o to jak zrobić aby w czasie autostartu tego programu był w nim zaznaczony port oraz ip serwera. Powiem trochę więcej na temat tego programu. Jest to dash (speedhack) do TIBI,program który z maksymalną szybkością wysyła pakiety danych na serwer. Skutkiem tego jest płynniejsze a przede wszystkim szybsze poruszanie się w tej grze online. Mogę udostępnić ten program abyście sami mogli zobaczyć jak jest zbudowany.
– Dodane 06.04.2012 (Pt) 7:52 –
Czy jest mi ktoś w stanie pomóc?
A nie możesz dodać go do zaplanowanych zadań? Najprostsza metoda według mnie.
maarciin92 ,
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.