Ale on robi chyba hackintosha to lekko zabłądzili wszyscy z przygotowaniem mu pendrive.
Do Hackintosha potrzebny jest loader. Bez tego żaden pendrive makowy nie wystartuje.
Nie da się u mnie uruchomić el capitan 10.0 z clovera.Niżej link do filmiku mojego na yt.https://youtu.be/eOPigJsgyCA
Z Loadera też mi nie startowało. Ale możesz sobie przekonwertować DMG do ISO i zrobić pod Virtualką.
A z pod niej to sobie już dowolne pendrive zrobisz natywnie bez problemu.
Tak jak zrobić z virtualbox el capitan retail bootowany pendrive i jak przekonwertać plik dmg na iso
A z wirtualnej maszyny jak wykonać na bootowany pendrive z el capitan czy dodatkowe oprogramowanie pod wirtual maszynę pobrać i jak .
Na virtualce to masz tutki jak to się robi. Konwersje na ISO to normalnie sobie robisz, z pod konsoli w windows. W Virtualce ustawiasz danego maka, odpalasz z jakiegoś clover czy innego (jak masz procka który nie jest obsługiwany, to trzeba tam zmienić wpisy w virtualce, jest to w necie opisane, chodzi o to, że się ustawia jakiś inny procesor, który występował w makach jak nie idzie, są nawet do tego skrypciki), potem loader prosi o włożenie płyty, no to podpinasz sobie w virtualce to iso z capitanem i jedzie instalacja. A jak już zadziała, to z pod maka sobie zrobisz co tam już będziesz chciał.
A jak z virtualbox zrobić mac bootowanego pendriva najprościej i łatwo czekam na odpowiedź.
Najpierw musisz na virtualbox postawić jakiegoś Liona czy coś podobnego. Potem to już łatwo, na stronie Apple jest instrukcja.
Mam wgranego el capitan retail na virtualbox.
No to z niego można sobie dowolną instalkę zrobić.
Z tym, że moim zdaniem stawianie na PC jest sensowne jak się ma jakiś konkretny soft na którym chce się pracować, bo poza tym nie widzę sensu.
Jak zrobić szybko bootowany usb na pendrive z wirtualnej maszyny.
Lepiej robić powoli i tak już próbujesz od jakiś 3 lat.
nie będę się rozpisywał -najkrócej chyba to Ci pomoże :
https://www.youtube.com/watch?v=i1orspR_GgA&ab_channel=CyberBay
Skąd pobrać pełne DMG Sierra?
Mam na MacBook Air wyczyszczony całkowicie dysk i chciałem postawić OS, utknąłem na pobraniu właśnie tego DMG.
Spróbuj Option+Command+R lub Shift+Option+Command+R, powinno odzyskiwać się z Internetu.
Do zrobienia pendrive będziesz potrzebował albo maca na Intelu z systemem, albo systemu Capitan, który można zapisać na pendrive za pomocą Windowsa, potem się robi aktualizacje dalej.
Systemy pobiera się z App Store.
Próbowałem za pomocą tych skrótów ale nic się nie dzieje.
Podejrzewam że dysk został wyczyszczony i nie ma z czego załadować tych plików.
Nie jest potrzebny dysk do załadowania recovery z Internetu. Jaki to dokładnie model komputera?
Podaj numer i rok produkcji.
MacBook Air A1370. Rok produkcji 2010 albo 2011.