Witam wczoraj zainstalowałem sobie kadu i chciałbym,żeby wyświetlały mi sie linki ze statusów tak jak w GG które można kliknąć i otworzyć daną stronę.
Dziękuje za pomoc 
Witam wczoraj zainstalowałem sobie kadu i chciałbym,żeby wyświetlały mi sie linki ze statusów tak jak w GG które można kliknąć i otworzyć daną stronę.
Dziękuje za pomoc 
Link z opisu gg jest wyświetlany na panelu informacyjnym pod listą kontaktów. Jeśli domyślnie jest wyłączony, idź do: Kadu => Ustawienia => Wygląd => zakładka Panel informacyjny => [v] Pozkazuj panel informacyjny.
marcin’82 dziękuję uprzejmie  trzeba było jeszcze zaznaczyć opcję “pokazuj pionowy pasek przewijania” bo nie było widać aktywnego linku.
 trzeba było jeszcze zaznaczyć opcję “pokazuj pionowy pasek przewijania” bo nie było widać aktywnego linku.
Pozdrawiam.
Wejdź w to samo miejsce. Na dole masz pole: Styl => Edytuj => doklej na końcu taki tekst:
[
%d]
Tak to ma wyglądać:
Osoba musi być zaznaczona belką na liście kontaktów, a link z opisu widoczny na panelu ALBO prawoklik na osobie na liście kontaktów = Więcej operacji = otwórz opis w przeglądarce www.
==========
Pasek przewijania nie musi być widoczny - panel i tak się przewija do góry / na dół.
u mnie wygląda to inaczej niż pokazałeś a właśnie tak bym chciał dodam ze mam Vistę
tu jak to wygląda http://zapodaj.net/0f47139290bc.jpg.html
Jeśli domyślnie są inne style do wyboru w ustawieniach panelu - wybróbuj je. Jeśli nic nie ma - spróbuj czegoś takiego edytując zawartość panelu:
| style=‘max-width:16px; max-height:16px;’ [#{avatarPath} src=’#{avatarPath}’] src=’@{kadu_icons/buddy%z:96x96}’ > | [%o]%a[%o] [gg: %u] [IP][tel: %m] [email] |
skopiowałem dałem edytuj wyczyściłem pole dodałem wpisałem nazwę kliknąłem OK restart kadu i dalej jest jak jest i chyba tak zostanie a szkoda :?
Pozdrawiam.
– Dodane 21 cze 2011, o 16:56 –
marcin’82 mam jeszcze pytanie jak wpisać poprawnie ścieżkę do firefoxa w kadu aplikacje…jest opcja"użyj systemowej przeglądarki" lub można wybrać ścieżkę tylko jak ja poprawnie wpisać skoro nie ma “wybierz” to bym znalazł folder z firefoxem,możliwe,że wtedy by zadziałało to co chcę.