Witam!
Mam pytanie - jak podzielić stronę na sektory?
Tak, żeby IMG 3 (w prostokącie) przenosiło na stronę główną?
Żeby MENU 1 i MENU 2 pasowały do linków (albo linki pasowały do „tła menu”).
Obrazek ze szkicem:
Pozdrawiam,
Hookz
Witam!
Mam pytanie - jak podzielić stronę na sektory?
Tak, żeby IMG 3 (w prostokącie) przenosiło na stronę główną?
Żeby MENU 1 i MENU 2 pasowały do linków (albo linki pasowały do „tła menu”).
Obrazek ze szkicem:
Pozdrawiam,
Hookz
Menu i logo przypisz do DIVów o odpowiednich klasach/identyfikatorach i zastosuj style CSS.
Dzięki
Już sobie poradziłem .
Mam teraz kolejne pytanie.
Zrobiłem sobie taki formularz:
Tylko, że po kliknięciu w Przycisk “Wyślij” przechodzi do strony gmail.com i chce wysłać maila standardowo.
Chciałbym, żeby to działało jak formularz…
Dodatkowo, żeby wysyłało maila do adresata z adresem nadawcy pobranym z pola “”.
Czy tak się da?
Pozdrawiam,
Hookz
PS.
Chciałbym użyć automatycznej odpowiedzi, tak , żeb działało jak przy rejestraci w grach online’owych
“mailto:” to nie akcja, a jedynie odnośnik. Musiałbyś mieć na serwerze zainstalowany moduł pocztowy i w poleceniu wywołać odpowiedni skrypt php lub asp. Ewentualnie możesz skorzystać z jakiś gotowych formularzy. Gdzieś kiedyś widziałem stronę, na której można było utworzyć taki gotowy formularz korzystający z serwera autora tej strony.
Nie wiem dlaczego ten post jest oznaczony jako nowe pomimo, że jest z 2012 roku.
Mimo wszystko podpowiem.
W tej chwili bez problemu można uzyskać za darmo dostęp do kreatorów formularzy online.
Mają wszystkie funkcje których wymagasz, tzn wysłanie mailem, potwierdzenie itp
Nawet jest dostępna logika warunkowa formularzy i osadzanie na stronie w postaci zwykłego HTML
Ciekawe rozwiązanie, które ostatnio trafiłem (ciekawa funkcji i opcja używania darmowego) to iform4u.com
Może błąd w silinku forum lub od 3 migracji (z phpBB na IP.Board i teraz do Discourse z aktualizacją raz na wieczność).