Jak zrobić 'hard reset' na Asus WL-520GC OpenSource?


(Saver) #1

Wczoraj picowałem swój router, chciałem zainstalować Linux OpenWRT ale coś chyba nie wyszło, oczywiście byłem w trybie Diag Mode, po przesłaniu pliku .trx odczekałem 10 min.

Teraz jak odłączam zasilanie i podłączam to cały czas miga Power Led jak w trybie Diag Mode, czy wie może ktoś jak przywrócić ustawienia fabryczne?

Nie da się już z nim połączyć przez LAN żeby wgrać standardowe oprogramowanie. Czy istnieje jakaś metoda przywrócenie standardowego OSu?

Bardzo proszę o pomoc.


(Crow86) #2

Popatrz na tej stronie, jet tam opisana procedura reanimacji ASUS-a WL-520gu, możliwe, że u Ciebie będzie to wyglądało podobnie. Tutaj znajduje się jeszcze inny opis.


(Saver) #3

This is the Diag Mode

-- Dodane 21.02.2011 (Pn) 10:13 --

Tylko w tym problem że ani OpenWRT nie mam zainstalowane, anie mogę komunikować już się z nim przez PC, podczas ponownej próby pokazuje teraz tylko taki błąd:

zrzut_ekranu_2011-02-21_(godz._09.56.18)-1298279545.png

Ani telnet nie działa ani 192.168.1.1, straciłem z nim kontakt.

Czy można jakoś fizycznie go naprawić?

Czy muszę kupić nowy?


(matiit) #4

To próbowałeś?


(Saver) #5

No tak, to się robi przed wgraniem nowego OSa, to jest tryb Diag Mode.

Tylko teraz jakby router cały czas był w Diag Mode nawet po wyłączeniu i włączeniu bez trzymania restart.

Czyli jak router jest w Diag Mode to Power Led miga, a teraz mi cały czas miga nawet bo zresetowaniu, i nie mam żadnego połączenia z nim przez PC