Jak zrobić połączenie zwrotne w galerii Jalbum

Witam! Robię swoją pierwszą stronkę. Dołączyłam do niej galerię zdjęć. Jako, że jestem :frowning: w tym temacie, skorzystałam z programu Jalbum. Problem w tym, że po wyświetleniu galerii nie ma opcji powrotu do mojej stronki. Z góry dziękuję za pomoc.

Notatnika nie umiesz otworzyć i dodać < a href=“adres swojej stronki”>Powrót< /a> (bez spacji)

Tak się składa, że nie jest to dla mnie takie proste. Mam już swoje lata i myślę, że to cud, iż udało mi się zrobić stronkę. To, że trzeba dodać, to wiem. Nie jestem tylko pewna, w którym miejscu i jak to będzie wyglądało w praktyce (czy będzie w galerii odpowiedni odnośnik). Moja strona ma trzy podstrony. Rozumiem, że mam to wstawić na stronkę, na której jest przekierowanie do galerii? A nawiasem mówiąc, to udało mi się zrobić stronkę dzięki programowi i edytorowi graficznemu. O html-u mam znikome pojęcie dzięki stronce z “Kursem dla zielonych”. Niemniej dziękuję za pomoc :slight_smile: .

Dodane 01.12.2010 (Śr) 16:58

Ponieważ nie otrzymałam wystarczającej pomocy, a sama rozwiązałam mój problem chcę się podzielić mym rozwiązaniem, bo może są osoby, które (tak jak ja) dopiero się uczą. Może to nie jest cudowne rozwiązanie, ale działa. Po prostu strony galerii zewnętrznych zrobiłam tak, by otwierały się w osobnych oknach.

Aha taka początkująca :slight_smile: Do edycji stronek polecam Adobe Dreamweaver (taki płatny). Z darmowych Share Point Desinger 2007, a do edycji kodu HaTeML dostępny na łamach vortalu dobreprogramy.pl, myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie Dreamweave jak chcesz stronkę jednorazowo zrobić to wystarczy Ci okres próbny w postaci 30 dni.

Początkująca…ale myśląca :smiley: Właśnie skorzystałam z edytora graficznego Adobe Dreamweaver i mam już gotową stronkę na serwerze. Jedyny problem to to, że u niektórych znajomych otwiera się ona za duża i właśnie teraz nad tym sobie łamię głowę #-o.

Na to nic nie poradzę bo nie siedzę w tym tak dogłębnie.

Już wiem co to powoduje. Stronka kończy się na grafice (która jest tłem). Daltego nie ma pasków przewijania. Laptopy mają węższe monitory.

Taka kumata :slight_smile: Niedługo stronki zawodowo będziesz stawiać :slight_smile: