Jak zrobic restart routera?

Witam,jak zrobić restart routera tzn nie kasować ustawień tylko odswieżyć tzn zrobić restart modem routera to TP-Link TL-WR340G

wyłączyć z napięcia sieciowego i po 10s włączyć ponownie

http://www.tp-link.com/english/soft/200943083466.pdf

Na stronie 56 masz napisane, trzeba wcisnąć “Reboot”.

możesz zrobić screena i wrzucić na imageshacka? dzięki.

przypatrz się to znajdziesz na ruterze mały okrągły przycisk , wciśnij go czymś cienkim i trzymaj przez minimum 30 sekund , ot to cała filozofia związana z resetowaniem rutera

hehe mam na routerze z tyłu reset ale jego się wcisnąć nie da jest tylko czarna kropka i dziura o głębokości kilku cm lol?

No to wepchnij coś tam cienkiego i go wciśnij.

Tu to chyba raczej przesadziłeś , kilka centymetrów to ma cały ruter , a nie dziurka w którym się znajduje przycisk resetu.

Amorek, a czytasz ze zrozumieniem? Autor postu chce zrestartować router a zresetować (napisał wyraźnie, że nie chce kasować ustawień, a zaproponowana przez Ciebie metoda powoduje resetowanie ustawień do fabrycznych)

Wystarczy odpiąć zasilanie, po chwili je podpiąć.

Programem RouterReconnect. Router na nowo wybiera połączenie i masz inne IP. Pozdr

Albo wyłączyć zasilanie na 10 - 15 sek. jak napisał któryś z poprzedników, albo przejść do System Tools -> Reboot i kliknąć w okienku głównym na Reboot.

screenshot127n.jpg

Wszyscy się tutaj mądrzycie , naskakujecie na mnie , niby taką wiedzę macie , a nie wiecie prostej rzeczy że jak wciśnie przycisk resetu np. trzymając go 1 sekunde to nastąpi restart taki jaki chce. Ja po prostu nie doczytałem postu i dlatego podałem instrukcje na restart twardy.

[-X Bez komentarza.

Mamy wiedzę taką jaka jest zawarta w instrukcji urządzenia.

Jakoś nie zauważyłem żeby producent opisywał wykonanie restartu urządzenia za pomocą przycisku “reset”.

Podałem pacjentowi penicylinę, bo nie doczytałem, że jest na nią uczulony. Z tym przykładem może trochę przesadzam, ale oddaje sens tego co chcę Ci przekazać :slight_smile:

Bo może czytasz instrukcje do konfiguracji rutera a nie instrukcje hardwarową która jest zazwyczaj dołączona do urządzenia a nie dostępna w sieci .

PS.

No to jednak moja wiedza jest większa bo umieszczony przycisk resetu w urządzeniu a button Reboot w konfiguracji rutera wiem do czego służy i czym się różni, niż Twoja wiedza zaczerpmnięta z instrukcji.

No troszkę tak , przesadziłeś bo pomyłki się każdemu zdarzają , a moja nie była jakaś poważna a nawet moja rada była przyszłościowa , bo zamiast autor pokazywać swoją inteligencje poprzez głupie teksty pod moim adresem mógł sobie tą wiedze zachować dla siebie na przyszłość, a że by wykonał twardy reset to co by się wielkiego stało , to żeby wrócił na forum i napisał i że bym poprawił swój błąd i pomógł go skonfigurować na nowo.

PS.

Posta tamtego pisałem o 16.12.2010 (Cz) 2:28 i chciałem jak najbardziej pomóc a nie zaszkodzić , więc o takiej porze jak się pisze posta to można chyba popełnić malutką pomyłke , czy Wy raczej nie popełniacie żadnych błędów i pomyłek i jesteście jedynymi chodzącymi dziwolągami na tym świecie . :twisted:

Nawet jeśli (i podkreślam jeśli), to nie jest to żaden konkurs.

Zgadzam się co do części z głupimi tekstami i co do tego, że można by skonfigurować ruter na nowo. Pytanie tylko, czy autor tematu ma czas na taką zabawę? Szczerze wątpię.

Wyjątek potwierdza regułę (tak, to jest żart).

matzu konfiguracja rutera trwa od 1 minuty do dwóch minut więc nie widzę tu jakieś większej starty czasu.

Spoko ja się pomyliłem , przyznaje się , ale moja rada na pewno nie była szkodliwa.

Konkurs może i nie, ale forum jest po to żeby wykazać się swoją wiedzą i tą wiedzą podzielić się z innymi.

PS.

Nigdy nie ingeruj w moje posty , jeżeli już cytujesz moją wypowiedź to cytuj ją całą lub część bez żadnych swoich dopisków (typu trzy kropki) , scalania , wyrywania treści z kontekstu . :wink:

PS.2

EOT , Pozdrawiam , Wesołych Świąt

1. Wyrwanie treści z kontekstu? W którym miejscu? (doczytałeś do końca?)

2. W którym miejscu wykonałem swoją “dopiskę” (cokolwiek to słowo znaczy)? Bo trzy kropki nie są na pewno tego przykładem.

3. Nie bój się. Twoje posty cytuję tylko w tym temacie i w żadnym innym bym tego nie zrobił. Nie wiem jak mogłeś tego do tej pory nie zrozumieć.

tp_link.jpg

Innej instrukcji nie dostałem.

Mój tp-link po wciśnięciu reset na 1 sekundę nic nie zrobił , totalnie nic.