Witam , mam pytanie bo nie wiem jak zrobić takie coś jak na tym o zdjeciu pomoże mi ktoś ?
Ale co dokładnie masz na myśli? Co to ma robić i z czym dokładnie masz problem?
No z tym obrazkiem , chcem to zakodować , no żeby było na stronie internetowej , z kroku 1 do kroku drugieko i jak sie najedzie na krok drugi żeby sie zmieniło z kroku 1 na drugi to zielone , taki promyczek pod tym jak na obrazku , pomoze mi ktos , bo mam z tym trudności i nie wiem jak to zrobić , prosze pomóżcie
Trudność to Ty masz z pisownią; przed przecinkiem czy kropką nie robimy spacji. I nie “chcem”, a np. chciałbym. “Na szczęście” a nie “Naszczęście” - jak widzę jak graficy wysyłają do klienta projekty z błędami ortograficznymi, to bym im najchętniej podziękował za współpracę.
Co do obrazka, “…Nie masz zielonego pojęcia jak zacząć…” - na szczęście masz nas :]
Napisz może z czym dokładnie masz problem, bo można to zrobić na 30 sposobów. Np. jeżeli masz każdy z tych kroków na osobnej podstronie, to po prostu na każdej z nich dajesz inny obrazek. Jeżeli masz to np. oparte na Javascript’cie - w co wątpię, bo byś nie zadawał pytania - to też zależy wszystko od konkretnego problemu. Więcej konkretów poprosimy.
Dobrze cię rozumiem i wiem ,że to denerwujące czytać z błędami, lecz ja to pisze na komórce i żeby było szybciej to pisałem tak na szybkiego, ścina mi się więc błędy same powstają.
Przepraszam za moje błędy
A wracając do tematu i problemu który mam to taki iż chciałbym to zakodować i zrobić wszystko ruchome po najechaniu myszką, aby się zmieniało.
A wy jak byś cię to zrobili i jak zakodowali na ruchome, po najechaniu na to myszką, aby się zmieniało.
Proszę o pomoc i z góry dzięki
Najprościej - 4 grafiki i ich podmiana po najechaniu/kliknięciu myszką co łatwo zrealizować w JavaScripcie (bo zmiana wyglądu innej grafiki niż ta na którą najeżdżasz leży już poza możliwościami samego CSS-a).
Jak ma się ruszać w większym stopniu - to tym bardziej potrzeba tu JavaScriptu, z tym że bardziej zaawansowanego
Ale co “wszystko ruchome” ?? Ten gradient ma się płynnie zmienić na bardziej zielony ?? Kółka się mają powiększać ??
Po co ktoś miałby na to najeżdżać ?? Wg mnie to powinno być tylko informacją, na którym etapie ktoś jest. Dalej nie precyzujesz problemu. Ja mam problem ze światem, ale nie pytam się na forach jak temu zaradzić …
Widać, że to ewidentnie robota / zlecenie widać że autor chce wysępić gotowca. Chcesz by ci to ktoś zrobił, zapłać i tyle. A nie rżniesz głupa.
Akurat pytam tylko jak to zrobić, ja się ucze, a nie pracuje i dlatego pytam, jak to zrobić, jakbym pracował to bym to zapewne umiał i zrobił bym, a tak to was pytam jak to zrobić, jakieś wskazówki bardzo by mi pomogły.
z tym że wszystko zostało już powiedziane wyżej