Jak zrobić serwer do baz danych i gier w multiplayer (host i klient)

Potrzebuję sposobu utworzenia serwera publicznego, lecz mam problem z tzw. kierowaniem portów (w przeglądarce) mojej karty sieciowej, otóż gdy wpisuję moje IP to nie wyświetla się strona do konfiguracji :slight_smile: . Jeśli jest takie oprogramowanie, które to umożliwia, to bym prosił o takie, a jeśli potrzeba jakiś dodatkowych lub zamiennych komponentów, to też można podzielić się i taką wiadomością :wink: .

Napisz jeszcze raz dokładnie po polsku ze szczegółami co chcesz zrobić.

1. Musisz mieć publiczne IP od dostawcy internetu żeby przekierowanie portów i jakakolwiek bezpośrednia komunikacja z twoim komputerem poza siecią lokalną mogła istnieć.

2. Wszystko zależy od konfiguracji, jeśli łączysz się z routerem po wifi to zazwyczaj nie skonfigurujesz go przez przeglądarkę.

Żeby było jasne, to potrzebuję oprogramowania do emulowania sieci LAN. Wykluczam tego typu aplikacje: Hamachi, Evolve itp. ponieważ one nie spełniają każdego wymagania np. Tunngle https://www.tunngle.net/ (które zdjęto) miał i ma potencjał i dlatego poszukuję takiej alternatywnej wersji oprogramowania. PS z takimi funkcjami właśnie