Tak jak w temacie
wpisz tytuł tematu w Google to sie dowiesz
Start - > New Game - > Ustawiasz mapę, limit graczy, rund itp. Jest to serwer nie dedykowany i jak wyłączysz grę to serwer się wyłączy. Na taki serwer wejdą osoby z którymi masz siec LAN, jeżeli chcesz aby wszedł jakis kolega przez internet to musisz wpisać komendę sv_lan 0 [automatycznie osoby z LAN nie beda ise juz mogly podlaczyc - więc najpierw wchodzą ludzie z LAN i pozniej dajesz sv_lan 0 i wejdzie ktos z neta]. Jeżeli chcesz staly serwer to wykupujesz w:
shooters.pl
gamesnet.pl
pifpaf.pl
whiterabbit.pl
Reszta firm to typu “krzak” i jakość usług jest marna, jak masz dostęp do dobrej maszyny i dobrego łącza możesz postawić własny serwer dedykowany info jak to zrobić tu.
możesz także postawić dedykowany serwer… jakby co to taki, na którym nie grasz ale jest on na liście… włączasz go za pomocą hlds.exe
polecam użyć AMX Mod X i dodać parę dodatków… dzięki nim lepiej się gra (np. ankiety która mapa ma być następna
)
hlds . … ale nie będzie widoczny.;/
Zapraszam na http://www.wiaderko.com
tam sie szuka , jak miałem 5 lat to sie sam dowiedziałem ;]
A jeśli ktoś woli bardziej zrozumiałe poradniki (bez tysiąca literówek i ze znakami interpunkcyjnymi) to zapraszam pod link poniżej.
Tworzenie serwera w CS 1.6 (Steam dedicated)
Też miałem z tym problem, kombinowałem i kombinowałem aż się udało!
Mam internet UPC 25mb/s i router
Router jest połączony do modemu który dostaje się od UPC
W konfigu routera udostępniasz porty UDP i TCP które CS wymaga dla danego IP kompa. (znajdziesz w internecie jakie porty potrzebuje CS)
Potem zakładasz przez HLDSa i działa. Przynajmniej mi działa.
Aha i co do adresu IP to HLDS może wyświetlać np. 192.168.1.100:27015 a tak naprawdę to jest twoje-ip:27015
PS - Nie kupuj serwerów przez jakieś strony, nie nabijaj komuś kasy!