Jak zrobić statystykę w html-u?POMOCY!


(Allegro2009 2009) #1

Witam!

Mam taki problem

Mam swoją stronkę internetową i chciałbym sobie dać takie coś jak statystyka-czyli takie coś ile osób siedzi na mojej stronie??

Jak to zrobić w html-u??

Proszę o szczegółowe napisanie

Z góry dzięki


(kalamita) #2

w html-u tego nie zrobisz. Jest mnóstwo darmowych skryptów php, ściągnij sobie któryś i osadź w kodzie html

np:

http://skrypty.webpc.pl/index19.html


(Allegro2009 2009) #3

nie wiem gdzie tego szukać na tej stronie

wyślij mi ten skrypt na GG-moje gg 2264364


(kalamita) #4

na tej stronie co Ci podałem, są skrypty liczników, zarówno odwiedzin jak i osób on-line, poczytaj opisy i wybierz taki który będzie obsługiwany przez Twój serwer i który Ci odpowiada


(kalamita) #5

phphits v0.99 Beta na http://www.webinside.pl/skrypty/10


(Allegro2009 2009) #6

Nie potrafię tego zrobić :frowning:



STRONA W BUDOWIE






budowa.jpg






Zwykła strona-zapisana jako index.html i jak dodać do niej taki licznik??





Niech mi ktoś to napisze w podpunktach szczegółowo :)





Dzięki



(kalamita) #7

np :


STRONA W BUDOWIE

budowa.jpg

?php

     requie("nazwa_pliku.php");

?

[/code]





Widzę że nie masz pojęcia o PHP, polecam zapoznać się z jakimś kursem on-line np: http://webmade.org/kursy-online/46.php





A tak na marginesie, to stosowanie znaczników CENTER, FONT jest przestarzałe i W3C zaleca przejście z nich na style CSS. Pozdrawiam :)



(kalamita) #8

Aha, no i strona powinna mieć rozszerzenie php, zamiast html ...


(Allegro2009 2009) #9

http://www.bublik.cba.pl/count.html

http://www.bublik.cba.pl/count.php

Liczniki nie działają :frowning:


(kalamita) #10

pokaż kody źródłowe plików


(Allegro2009 2009) #11

c=000000
Darmowy Hosting CBA.PL

_uacct = "UA-2289508-3";

urchinTracker();


(Allegro2009 2009) #12

_ Live Counter! _




Open



a new window



with direct counter access




and reload it to see Live Counter! working.







Darmowy Hosting CBA.PL











_uacct = "UA-2289508-3";



urchinTracker();









(kalamita) #13

widzę że to jest licznik oparty na technologi Flash i ActionScript.

Z flashem Ci nie pomogę gdyż nie jest to moją domeną. Jakbyś miał pytania odnośnie zagnieżdżenia plików PHP i samej technologii PHP to pytaj.


(kalamita) #14

A daj kod źródłowy pliku count.php


(Allegro2009 2009) #15

nie rozumie o jaki kod chodzi

Podaj mi Twoje GG będzie mi łatwiej rozmawiać :slight_smile:


(kalamita) #16

Wklej zawartość pliku count.php by można było go przeanalizować. Do tego pliku masz odwołanie w podanym przez Ciebie kodzie źródłowym


(Allegro2009 2009) #17

c=000000
Darmowy Hosting CBA.PL

_uacct = "UA-2289508-3";

urchinTracker();


(Allegro2009 2009) #18

Mógłbyś mi zrobić ten kod a ja mam taki program jak hateML i tam bym go sobie wkleił i zapisał

Może być obojętnie jaki licznik-jaki jest najłatwiejszy:)

Z góry dzięki


(kalamita) #19

to jest zawartość pliku count.php

c=000000

Darmowy Hosting CBA.PL
[/code]

hmmm, coś mi się nie wydaje .... ???? To mi raczej przypomina fragment kodu JavaScript ....

Widzisz to forum nie jest od pisania za kogoś skryptów, jest od pomocy, jak ktoś ma problem z jakimś skryptem, coś mu nie działa, coś mu nie wychodzi ... Jak chcesz żeby ktoś napisał za Ciebie skrypt to złóż zlecenie.

A tak na marginesie, podałem Ci linki do ściągnięcia darmowych liczników, wystarczyło kliknąć w niego, ściągnąć interesujący Cię licznik i postępować zgodnie z instrukcją instalacji na pewno zawartą wraz z licznikiem ...

Spróbuj ściągnąć np ten i go zainstalować http://skrypty.gery.pl/index.php?id=120


(Allegro2009 2009) #20

no pobrałem ten licznik i co mam dalej zrobić?

Tam nie ma żadnej instrukcji:(:frowning:

P.S. i nie mam bazy banych

Proszę o pomoc