Jak zrobić strona w stronie


(pikaczu) #1

Witam

Zmieniam wygląd mojej strony w pajączku 5. Mam problem: Jak zrobić strona w stronie, tzn. na całej stronie zrobić jeszcze jedna strona o wymiarach, np.: 50x100.

50 - szerokość.

100 - wysokość

Proszę o dokładnie wytłumaczenie lub kod źródłowy.

PS. chodzi mi o coś takiego: http://trzebiez.w.interia.pl (to nie moja strona). Zaglądałem do kodu tej strony, ale nic nie znalazłem. Proszę o szybką odpowiedź.


(Adekuson) #2

Musisz zrobić ramki.

http://www.kurshtml.boo.pl/html/ramki.html

Tam wszystko wyjaśnione.

Powodzenia!


(Daro U) #3

dokładnie to chodzi o pływające ramki i wygląda to tak


(Skip6) #4

nie wydaje mi się :smiley:

jemu chodzi o te menu :smiley:


(Adekuson) #5

nie

tylko nie korzystaj z iFrame bo to badziew

z frame będzie bezpieczniej


(Daro U) #6

Skip66 bez urazy, ale to menu to w czym niby jest jak nie w ramce pływającej


(pikaczu) #7

nie chodzi o plywajace ramki


(Daro U) #8

to, o który fragment podanej przez ciebie strony ci chodzi


(Adekuson) #9

O ramkę czyli stronę w stronie :stuck_out_tongue:


(pikaczu) #10

o te ramke z lewej strony


(Adekuson) #11

No to zrób to co napisałem u góry. :roll:


(Daro U) #12

ta ramka z lewej strony, tak się składa, że zrobiona jest za pomocą ramki pływającej


(Skip6) #13

wystarczy że stworzysz tabelę w komórce np.

|

| |

|

[/code]

coś w tym stylu :slight_smile:


(Polko P L) #14

tak jest na tej stronie:

Twoja przegl±darka nie obsługuje ramek wbudowanych lub jest obecnie skonfigurowana tak, aby nie wy¶wietlać ramek wbudowanych. Je¶li widzisz ten komunikat wejdz na http://trzebiez.w.interia.pl/index1.html wszystko powinno być ok.[/code]


czyli żeby takie cośzrobić wstaw kod:

[code]

to co będzie się pokazywała jeśli przeglądarka nie obsługuje ramek


(pikaczu) #15

aha, tak nie dziala u mnie


(Skip6) #16
Twoja przegl±darka nie obsługuje ramek wbudowanych lub jest obecnie skonfigurowana tak, aby nie wy¶wietlać ramek wbudowanych. Je¶li widzisz ten komunikat wejdz na http://trzebiez.w.interia.pl/index1.html wszystko powinno być ok.[/code]

to nie zadziała :smiley: bo ta strona nie jest zrobiona z jednego pliku, Jesli wykorzystuje ramki


(pikaczu) #17

dzieki bardzo, dziala.

ps. czy mozna tak samo przez znacznik ??


(Daro U) #18

takiego okienka jak na tej stronie to nie


(adpawl) #19

Zawsze można wykorzystać zwykłą tabelke...

...i bez ramek frame/iframe się obejść :lol:

przykład:

A jeżeli by trza było w to wsadzić jakąkolwiek strone, to zawsze można ją zaincludować w php...

np.:

8)


(pikaczu) #20

aha