Jak zrobić stronke z fotkami


(Piotrekjunior) #1

Czasami na necie można spotkać stronki z samymi plikami. Nie wiem jak wam to wytłumaczyć. Na stronie jest spis plików w pionie np. same jpeg. Ja bym chciał zrobić soć podobnego. Mam troszku miejsca na jakimś darmowym serwerze i chciałbym wrzucić tam fotki i je uporządkować.

Pomożecie?? :lol:


(Zagorskid) #2

Chodzi Ci o coś takiego?


(Piotrekjunior) #3

:brawo: :smiley:

Powiecie jak to zrobić ?? :smiley:


(Zagorskid) #4

To listing, zależy od ustawień serwera, jego typu i chmodów nadanych katalogowi.


(Piotrekjunior) #5

zagorskid a można jaśniej :oops: ??

Mam serwer na http://www.cba.pl oraz http://www.yoyo.pl


(Zagorskid) #6

Spróbuj otworzyć przez przeglądarkę jakiś katalog bez pliku index w środku, jeśli Twój serwer to obsługuje - pojawi się lista plików, jeśli nie, wywali błąd o braku dostępu (wtedy pobaw się chmodami).


(Airborn) #7

większość darmowych serwerów, rzadko kiedy oferuje listing plików, w tym celu można się posłużyć za to jakimś skryptem php dającym podobny efekt, ze swojej strony mogę polecić eFileBrowser (do pobrania w dziale download na podanej stronie)


(Piotrekjunior) #8

Airborn dziękuwa ogromna. To jest właśnie to czego szuakłem :slight_smile: