Jak zrobić własne forum


(Kynio S) #1

Witam,

Jestem zielony w tych sprawach.

Mam na swoim kompie postawiony server od WebServ (http://www.webserv.pl/) i chciałbym dodać sobie własne forum , ale nie wiem jak do tego się zabrać. Poprostu nie mam pojęcia jak to zrobić i co zrobić żeby działało. Zrobiłem sobie stronę www i na tej stronie bym chciał mieć forum , ale na swoim dysku. Nie chciałbym się nigdzie rejestrować żeby mieć forum na innych serwerach tylko na moim. Mam nadzieję , że dobrze się wyraziłem. Ogromnie byłbym wdzięczny za pomoc. :slight_smile:


(lazikar) #2

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=25888

Poczytaj o instalacji Phpbb. :slight_smile:


(Kynio S) #3

Nie wiem , jak to zrobić. :frowning: robiłem tak samo jak jest napisane , ale wyskakują różne błędy m.in. phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database ; mysql4.php w tym pliku np.: , że coś jest w lini 331 i 332 jest żle.... albo coś nie ma w nim... nie wiem

też nie wiem co wpisać w Nazwie domeny u Was jest forum.dobreprogramy.pl ale nie wiem jak u mnie będzie , ponieważ mam serwer na dysku swoim i się łączę przez IP

też w ścieżka skryptu jest http://adres.pl/forum/ i nie wiem jak mam u siebie zrobić


(lazikar) #4

To masz na onecie??

Tam nie masz bazy danych. :frowning:


(Jmajdiuk) #5

Valentino chce, z tego co widzę, postawić forum na swoim kompie, korzystając z pakietu aplikacji: http://www.webserv.pl/?page=info .

Może nie została utworzona baza danych w phpMyadmin?


(Kynio S) #6

Co do utworzenia bazy to nie utworzyłem , ponieważ nie wiem jak to zrobić w WebServ. Wchodzę w phpMyAdmin i jest tam opcja utwórz bazę , ale potem trzeba jakieś wartości wpisać , ale ja nie wiem co.

Czy ktoś wie jak w WebStyle się to robi?


(lazikar) #7

Wystarczy tam wpisać nazwe np. forum.

Tą nazwe podajesz przy instalacji.


(Kynio S) #8

Udało mi się :slight_smile:

Po wielku próbach i błędach i mam własne forum :slight_smile:

Dzięki za pomoc wszystkim :slight_smile:

Pozdrowienia

Valentino

Złączono Posta : 18.09.2005 (Nie) 14:46

Irytuje mnie jeden błąd. Postawiłem forum od "przemo" i jak się loguję to za pierwszym razem to się nie udaje tylko za drugim ; dlaczego się tak dzieje.? W czym jest problem.

I jest jeszcze jeden problem jak zaznaczam "Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie" to wcale tego nie robi.

Złączono Posta : 18.09.2005 (Nie) 15:04

Irytuje mnie jeden błąd. Postawiłem forum od "przemo" i jak się loguję to za pierwszym razem to się nie udaje tylko za drugim ; dlaczego się tak dzieje.? W czym jest problem.

I jest jeszcze jeden problem jak zaznaczam "Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie" to wcale tego nie robi.