Jak zrobić żeby po kliknięciu otwarzał się plik mp3?


(pysiu) #1

Jak zrobić żeby po kliknięciu otwarzał się plik mp3 ? A dokładnie chodzi o to żeby można było na jakiś przycisk nacisnąć i po kliknięciu otworzył się plik audio ?


(Fajlip4) #2

Musisz użyć FlashPlayera


(Asperek) #3

Niedługo, a w zasadzie już teraz, możesz korzystać z HTML5.

http://www.w3schools.com/html5/tag_audio.asp


(floyd) #4

A w IE już od wielu, wielu lat wystarczy:


#5

Yyyeee a jak twoja odpowiedź ma się ma do prośby kolegi?

http://www.premiumbeat.com/flash_music_players/ możesz użyć mini, lub thin playera do każdego pliku który chcesz odtwarzać.


(pysiu) #6

a czasem to nie jest płatne ?


#7

Możesz zapłacić jeśli bardzo przeszkadzają Ci literki "PB" w odtwarzaczu... :wink:


(floyd) #8

To był komentarz do tego co napisał gachowy. On napisał co będzie, a ja napisałem co jest i tyle.

A co do samego odtwarzacza na stronę to mogę zapropnować programik który można ściągnąć tu:

mp3player

Aby możliwe było odtwarzanie tworzymy plik o nazwie: mp3player.xml z listą melodii

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

w tym samym katalogu umieszczamy odtwarzacz o nazwie:mp3player.swf i plik strony na której będzie on umieszczony. Na stronie umieszczamy wpis uruchamiający odtwarzacz:

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,79,0"

  id="mini" width="280" height="280">







   pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"

   width="280" height="280"

   name="player" src="mp3player.swf"

   name="allowscriptaccess" value="samedomain"

   bgcolor="#000000" quality="high"

   loop="true"

   wmode="transparent"

[/code]

Lista odtwarzania musi być w tym samym katalogu co strona na której umieszczony jest odtwarzacz.


(pysiu) #9

coś nie działa strona do pobrania tego ''mp3player"


(floyd) #10

To chyba tobie coś nie działa. :slight_smile:

Tu masz jeszcze inny odtwarzacz.

http://www.epplayer.com/