Jak zwiększyć głośność słuchawek?

Mam słuchawki od A4tech Evolution, a na dniach wymieniam je na Philipsy SHP2500. Czytałem, że te ostatnie są dość ciche, a wiem już z doświadczenia, jak uciążliwym jest posiadanie takich słuchawek, zwłaszcza podłączonych bezpośrednio do komputera.

No tak, bo przez wiele lat to samodzielne głośniki były z komputerem łączone, a dopiero do nich podpinałem słuchawki. Maksymalna głośność speakerów + maksymalna głośność słuchawek + windowsowy suwak dźwięku na max = naprawdę ładne pi##dolnięcie. Później jednak głośniki zepsuły mi się, i wróciłem do schematu jednostka centralna -> słuchawki -> me przedmuchane nadmiarem decybeli uszy :wink:

No i właśnie, wymieniam zestaw (mobo ASRock 870iCafe), a wraz z nim słuchawki. Philipsy mają dawać czysty dźwięk, zakrywają w pełni uszy i zostawiają dla nich “przestrzeń”… no ale są ciche. Czy istnieją jakieś sposoby na zwiększenie głośności samych słuchawek z poziomu systemu?

Człowieku, nie szkoda ci słuchu?

Na pewno masz wszystkie suwaki poprzesuwane na max? W odtwarzaczu, w Volume Mixer oraz w programie od dźwiękówki?

Teraz to już pewnie nie szkoda :wink:

@theW7 - wzmacniacza w kompie nie “podkręcisz” - ale zawsze możesz zainteresować się tematem wzmacniacza słuchawkowego który rzeczony problem w 100% rozwiąże.

Podejrzewam że musiałbym w słuchawkach “grzebać”, a to raczej nie wchodzi w grę :stuck_out_tongue:

Wiesz, maksymalną głośność mam przez jakieś 2-5% czasu spędzonego przy komputerze, często słucham czegoś dość cicho, a przez większość czasu słuchawki w ogóle leżą na biurku, bo przeglądam sieć w ciszy. Ale posłuchać epickiej muzyki z odpowiednią siłą czasem się chce =D

Tak.

Cóż, nie miałem zbyt wielkich nadziei, zakładając ten wątek… dzięki mimo to :stuck_out_tongue:

Zostaje wzmacniacz słuchawkowy albo sztuczne pogłośnienie piosenki, ale może zacząć piosenka harczeć.

Zewnętrzne karty dźwiękowe grają głośniej niż wbudowane w płytę główną.

Nwm czy coś doradzę ale ja miałem tez problem z cichymi słuchawkami… to wszedłem we właściwości słuchawek/ulepszenia i tam w ustawieniach poziom wzmocnienia ustawiłem na “brak”. zaczęły grać 2x głośniej