Witam
Piszę podanie o prace, jaka czcionka powinienem je napisac?
Wiem, ze nie Times New Roman :mrgreen:
ale nie jestem pewny
Pozdrawiam
Witam
Piszę podanie o prace, jaka czcionka powinienem je napisac?
Wiem, ze nie Times New Roman :mrgreen:
ale nie jestem pewny
Pozdrawiam
Np: Arial. Ja swoje cv napisałem w/w czcionką.
dlaczego nie Times New Roman ? Ja zawsze używałem tej czcionki i jakoś nie miałem z tego powodu problemów. Jeśli ci się nie podoba to możesze ewentualnie użyć Tahomy, ważne żeby były polskie znaki
Czemu nie times?
Ja właśnie najbardziej bym polecał Times New Roman i Arial.
A może ostatni krzyk mody i czcionka Calibri? Po wyjściu Office’a 2007 zapewne stanie się standardem, tak jak Times.
Dowolną, byleby była czytelna
Ja zawsze Verdana lub Arial
Złączono Posta : 30.11.2006 (Czw) 19:44
A czy ta czcionka Calibri działa w Office 2003??
Ok dzięki za informacje, ale wydaje mi sie, że Arial jest tu najlepszą czcionką
Działa wszędzie (tzn. wszystkie wersje Windows). Tylko na ekranie może trochę dziwnie wyglądać jak ktoś ma wyłączone ClearType, ale w druku jest ok ;).
Ogólnie do tekstu ciągłego stosuje się czcionki szeryfowe - np. Times New Roman. Do nagłówków i tytułów bezszeryfowe - np. Arial.
Jedyna poprawna odpowiedź w tym wątku
No tak, DTP-owcy się zgadali. Przecież podanie o pracę to nie żadna gazeta czy publikacja :P.
Znajmość składu DTP pozytywnie świadczy o składającym podanie, więc zastosowanie zasad tam obowiązujących działa na korzyść respondenta.
BTW nie pracuję w składzie DTP tylko uczę infy
Owszem, ale stosowanie 2 krojów czcionek w tak krótkiej formie, jak podanie może wyglądać trochę dziwnie ;). Wytłuszczenie czego trzeba chyba wystarczy.
Chyba właśnie poznałem pierwszego informatyka “z prawdziwego zdarzenia” ;). Ostatnio uczył mnie wuefista “przerobiony” na informatyka… Szkoda, że już nie mam TI. To były czasy :mrgreen:
A jak się ściągnie tą Calibri to gdzie to wkleic? (Office 2003)
Panel sterowania -> Czcionki ;).
OK, dzięki. Ładnie wygląda